Στο δήμο Φυλής αλλά και στον δήμο Σαλαμίνας επιχειρούνται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας.

Με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, σε διάφορες περιοχές του δήμου Φυλής πραγματοποιήθηκαν   συνεχείς οριζόντιες και κάθετες σηματοδοτήσεις του οδικού δικτύου, τοποθετώντας εκατοντάδες πινακίδες και κατασκευάζοντας διαβάσεις πεζών στα σημεία που αυτό θεωρείται απαραίτητο.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αφού σηματοδότησε προβληματικά σημεία, όπου είχε επισημανθεί κίνδυνος για την πρόκληση τροχαίων, ασχολήθηκε με κομβικά σημεία και αυτές τις μέρες συνεχίζει με κατασκευή διαβάσεων πεζών στις σχολικές μονάδες και των τριών δημοτικών κοινοτήτων.

Τα συνεργεία βρέθηκαν στο Ζεφύρι στις 6 Ιουλίου. Την Τετάρτη 7 Ιουλίου συνέχισαν στο κέντρο των Άνω Λιοσίων, την Πέμπτη 8 του μήνα, θα βρίσκονται στη συνοικία της Ζωφριάς και το Σάββατο θα ολοκληρώσουν σε πρώτη φάση το έργο τους,  στην Δημοτική Ενότητα Φυλής. Μετά τις διαβάσεις πεζών στις Σχολικές Μονάδες θα τοποθετηθούν σύγχρονοι φωτεινοί σηματοδότες.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια στην οδοσήμανση, με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας  ώστε να περιορίσουμε τα τροχαία, εξαιτίας των οποίων πληρώνουμε, ως κοινωνία, βαρύ τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει, επίσης, να προστατεύουμε τις πινακίδες οδικής σήμανσης, που μας βοηθούν να αποφεύγουμε τα ατυχήματα”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Στη Σαλαμίνα τώρα, τοποθετήθηκαν στις κεντρικότερες διασταυρώσεις φωτεινοί σηματοδότες LED με χρονοδιακόπτη αντίστροφης μέτρησης και ανέπαφη covid free εντολή.

Μετά την διασταύρωση της Ακτής Καραϊσκάκη με την οδό Αγ. Μηνά και στην Ακτή Καραϊσκάκη τώρα και στην διασταύρωση της Λ. Σαλαμίνας με την οδό Ζωοδ. Πηγής και στην διασταύρωση  της Λ. Ιπποκράτους με την Λ. Αιαντείου  τοποθετήθηκαν τα νέα φανάρια με χρονοδιακόπτη και ανέπαφη covid free εντολή.

Πλέον οι μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία στην οδό Ζωοδ. Πηγής, όσοι πηγαίνουν στο 2ο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) αλλά και όλοι όσοι διασχίζουν τα κεντρικά αυτά σημεία του νησιού, θα μπορούν πια να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Καλά πράττουν οι δήμοι και εργάζονται με γνώμονα την προστασία των πεζών. Εξίσου σημαντικό παραμένει και το θέμα του ελέγχου των παραβάσεων και ειδικά της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας εντός αστικού ιστού. Η σωστή οδική συμπεριφορά παραμένει το ζητούμενο.

Διότι όσες προμήθειες και να γίνουν σε φανάρια και πινακίδες, όταν αυτά παραμένουν «αόρατα» για πολλούς οδηγούς και όχι λόγω θέσης ή οφθαλμολογικών θεμάτων, θα είναι δώρο άδωρο. Συνεχείς έλεγχος χρειάζεται και οδηγική κουλτούρα.

Από την άλλη και οι πεζοί οφείλουν να σέβονται τους κανόνες και να διασχίζουν τους δρόμους από σημεία που υπάρχει η σχετική διάβαση. Αν τώρα -ειδικά στις μεγάλες πόλεις-δεν υπάρχουν διαβάσεις, να φροντίσουν οι αρμόδιοι να φτιάξουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr