Eurostat: Αύξηση στις τιμές ενοικίων και κατοικιών στην ΕΕ – Μείωση σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, από το 2010 ως το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών καταγράφηκαν στην Εσθονία και στο Λουξεμβούργο. Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των κατοικιών καταγράφηκε στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Κύπρο και στην Ισπανία
Αύξηση κατά 15,3% κατέγραψαν κατά μέσο όρο οι τιμές των ενοικίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2010 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ το ίδιο διάστημα οι τιμές των κατοικιών στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,9%, σύμφωνα με τη Eurostat.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, από το 2010 ως το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών καταγράφηκαν στην Εσθονία (+126,8%) και στο Λουξεμβούργο (+108,2%).

Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των κατοικιών καταγράφηκε στην Ελλάδα (-28,1%), στην Ιταλία (-14,4%), στην Κύπρο (-8,9%) και στην Ισπανία (-4,8%).
Την ίδια περίοδο, οι υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων σημειώθηκαν στην Εσθονία (+140,4%), τη Λιθουανία (+ 108,6%) και την Ιρλανδία (+ 63,3%), ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στην Ελλάδα (-25,2%) και στην Κύπρο (-3,8%).
Από το 2010, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σε 23 κράτη-μέλη και μειώθηκαν σε τέσσερα.

Οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν σε 25 κράτη-μέλη και μειώθηκαν σε δύο (Ελλάδα και Κύπρο).
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν στο 2020 και όχι στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Η ιστορία μιας φωτογραφίας
- Μπρέντα Φρίκερ: Η «κυρία με τα περιστέρια» απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών
- Φωτιά στις Κολιρέικες Παράγκες στον Πύργο – Μήνυμα από το 112
- ΙΝΑΤ: Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα της κυβέρνησης για τα F-35
- Αποχώρησε από τη Μονακό, ανακοινώθηκε από τη Ντουμπάι BC ο Έλι Οκόμπο (pic)
- Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι
- Γερουλάνος για το σποτ του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια: «Δεν θα ακούσετε ποτέ την κυβέρνηση να μιλάει για αυτά. Μιλάμε όμως εμείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442