ΕΕ: Τέταρτη στην ανάπτυξη η Ελλάδα- Τα στοιχεία για ΑΕΠ και απασχόληση
Στην τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ με την πιο ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Η αύξηση δεν συνδυάζεται όμως με τόνωση της απασχόλησης
Στην τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών τη ΕΕ με την πιο ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Ειδικότερα το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Αυτές οι μειώσεις ακολουθούν πτώσεις του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2020 (-0,6% στη ζώνη του ευρώ και -0,4% στην ΕΕ), μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο του 2020 (+12,6% στη ζώνη του ευρώ και +11,7% στην ΕΕ).
Τέταρτη η Ελλάδα στη λίστα με την αύξηση του ΑΕΠ
Η Ιρλανδία (+ 7,8%) και η Κροατία (+ 5,8%) κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενες από την Εσθονία (+ 4,8%) και την Ελλάδα (+ 4,4%).
Οι ισχυρότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία (-3,3%) και τη Σλοβακία (-2,0%), ακολουθούμενες από τη Γερμανία (-1,8%) και Λετονία (-1,7%
Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2021, μετά από μείωση 4,7% και 4,4% αντιστοίχως το προηγούμενο τρίμηνο.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι τελικές καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 2,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,9% στην ΕΕ (μετά από πτώση 2,9% στη ζώνη του ευρώ και 2,7% στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο).
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,0% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,1% στην ΕΕ.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% στη ζώνη του ευρώ και 1,1% στην ΕΕ
Στις πρώτες θέσεις με κριτήριο τη μείωση της απασχόλησης
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την απασχόληση, το πρώτο τρίμηνο του 2021 καταγράφηκε μείωση κατά 0,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το ίδιο διάστημα, τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης κατέγραψε η Ουγγαρία (1,1%), η Ισπανία (1%), η Κύπρος και η Λιθουανία (0,8%), ενώ η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης παρατηρήθηκε στη Λετονία (-3,9%), στην Ελλάδα (-1,7%) και στη Σλοβακία (-1,1%).
- Η πλατφόρμα του θανάτου: Το σκοτεινό μυστικό κάτω από τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου
- Καταπέλτης ο Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο «λάθος» με την αρχειοθέτηση των υποκλοπών
- LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους
- Ημέρα της Νίκης: Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Το μήνυμα του
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Η 12άδα που επέλεξε ο Σάκοτα για τον τελικό του BCL με τη Ρίτας
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα
- Οι Metallica στην playlist του τρόμου: Aπό τα δωμάτια βασανιστηρίων στις υπηρεσίες του Χέγκσεθ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442