Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-1: Κιτρινόμαυρη «καταιγίδα»

Άρης – Λοκομοτίβ Μόσχας 2-1: Κιτρινόμαυρη «καταιγίδα»

Η ομάδα του Μάντζιου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κέρδισε την πολύ ισχυρή ρωσική ομάδα στο τελευταίο της φιλικό επί αυστριακού εδάφους

Ο Άρης ήταν απλά εντυπωσιακός και πέτυχε επιβλητική νίκη με 2-1 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας, στο τελευταίο του φιλικό επι αυστριακού εδάφους. Ο Άκης Μάντζιος είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του , απέναντι σε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να ασκούν πίεση ψηλά και να δυσκολεύουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Άρης είχε πολύ καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν κινδύνεψε στην άμυνα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι δέχτηκε το γκολ από στημένη φάση. Οι κιτρινόμαυροι ήταν βελτιωμένοι και άφησαν υποσχέσεις ενόψει των δύο αγώνων με την Αστάνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Βασικός ο Ντένις

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη όχι μόνο έκανε το ντεμπούτο του, αλλά ξεκίνησε και στο βασικό σχήμα, μετά από τέσσερις προπονήσεις. Ακόμα, ο Μάντζιος άφησε στον πάγκο τον Δεληζήση και προτίμησε τους Μπεναλουάν και Ασλανίδη στο κέντρο της άμυνας.

Γκολ απο ανύπαρκτο φάουλ

Στη πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη στιγμή του παιχνιδιού, η Λοκομοτίβ Μόσχας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπεναλουάν έκλεψε καθαρά τη μπάλα από τον Μίραντσουκ στο 4ο λεπτό έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, όμως, ο διαιτητής ανακάλυψε φάουλ. Με εξαιρετική εκτέλεση ο Ρίμπους την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Ντένις.

Ανέβασε ρυθμούς ο Άρης

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ελληνικής ομάδας να φτάσει κοντά στην ισοφάριση. Μετά από πάσα του Μπερτόλιο ο Γκαρσία μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Γκιγιέρμε, ο οποίος, όμως, απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 13», ο Άρης χάνει και δεύτερη καλή ευκαιρία για να σκοράρει, με απευθείας φάουλ του Γκάμα, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και πίεσε ψηλά, δυσκολεύοντας την επιθετική ανάπτυξη των Ρώσων και κλέβοντας τη μπάλα. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι και στο 20′ έχασαν και άλλη ευκαιρία να να σκοράρουν, με τον Μπερτόλιο να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Γκιγιέρμε να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Ο Άρης είχε πολύ καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού στο πρώτο μισό του αγώνα, με τους Γκάμα, Μπερτόλιο και Γκαρσία να έχουν …κέφια και τον Γκάνεα να κάνει αρκετές επελάσεις από τα αριστερά. Στο 41ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Γκάμα.

Συνεχής πίεση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες και με το παιχνίδι να έχει την ίδια μορφή. Οι παίκτες του Άρη συνέχισαν να ασκούν ψηλά πίεση στη ρωσική ομάδα, με αποτέλεσμα να κλέβουν μπάλες και να φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν μια ακόμα ευκαιρία στο 48′ με τον Μπερτόλιο, ενώ κέρδισαν αρκετά κόρνερ. Στο 55′, ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τους Ματίγια και Μανσίνι στη θέση των Σάσα και Μάνου, χωρίς πάντως να διαφοροποιήσει το 4-2-3-1.

Ισοφάριση από Γκαρσία

Ο Άρης κατάφερε ένα λεπτό αργότερα να φτάσει στην ισοφάριση, χάρη στην οξυδέρκεια του Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος της ρωσικής άμυνας, έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Γκιγιέρμε.

Γκολ από τον Γκάμα

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τη Λοκομοτίβ Μόσχας και κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ στο 62ο λεπτό του αγώνα. Μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Μανσίνι, ο Γκάμα πλάσαρε έξοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Άρης ήταν καταιγιστικός και δύο λεπτά αργότερα έχασε νέα ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Γκαρσία να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα – σουτ του Μπερτόλιο. Στο 76ο λεπτό ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Τζέγκο, που πήρε χρόνο συμμετοχής, μετά από δύο μήνες, περίπου, καθώς ξεπέρασε το προβλήμα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Στο 82′ ο Μανσίνι έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Γκιγιέρμε. Οι αλλαγές δεν άλλαξαν την εικόνα του Άρη, που πανηγύρισε μια σημαντική νίκη ψυχολογίας.

Άρης (Α. Μάντζιος): Ντένις, Γκάνεα (85′ Τσαγκαλίδης), Σούντγκρεν (78′ Τζέγκο), Μπεναλουάν (72′ Δεληζήσης), Σούντγκρεν, Σάσα (55′ Ματίγια), Σάκιτς, Γκάμα (87′ Σαλιάρης), Μπερτόλιο (72′ Μπρούνο), Γκαρσία (72′ Χαΐροβιτς), Μάνος (55′ Μανσίνι).
Λοκομοτίβ Μόσχας (Μ. Νίκολιτς): Γκιγιέρμε, Σιλιάνοφ, Ρίμπους (81′ Ριτσίνσκι), Πάμπλο, Μουρίγιο, Ζεμαλεντίνοφ (66′ Κασίνοφ), Μπαρίνοφ (66′ Κουλίνοφ), Κρικόβιακ, Μίραντσιουκ, Σμολόφ, Καμάνο

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024