Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Volta Jazz»: Το καλοκαίρι φοράει Grace Wales Bonner

«Volta Jazz»: Το καλοκαίρι φοράει Grace Wales Bonner

Η κολεξιόν «Volta Jazz» αναβιώνει την αισιόδοξη αισθητική του φημισμένου φωτογράφου από την Μπουρκίνα Φάσο Sanlé Sory, μια αισθητική που δέχεται φιλί από τον ήλιο, προσθέτοντας χρώμα και ακτινοβολία.

Από τις φωτογραφίες πορτρέτων σε στούντιο, τη δεκαετία του 1970 στη Δυτική Αφρική, εμπνέεται η Grace Wales Bonner – και κυρίως από τη δουλειά του φημισμένου φωτογράφου από την Μπουρκίνα Φάσο Sanlé Sory – για την κολεξιόν της Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 που παρουσίασε προσφάτως.

Ο Sory ήταν γνωστός από το ότι ο φακός του κατέγραφε τη νυχτερινή ζωή στη Μπουρκίνα Φάσο, μεσούσης μεγάλης κοινωνικο-πολιτικής αλλαγής (η χώρα είχε πλήρως ανεξαρτητοποιηθεί από τη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 1960· προηγουμένως ήταν γνωστή ως Άνω Βόλτα).

Στο στούντιό του, το Bobo-Dioulasso, o Sory χρησιμοποιώντας μαυρόασπρο φιλμ και μία Rolleiflex, αιχμαλώτιζε τους «fun and fashionable» νέους εκείνης της περιόδου.

Στη νέα της κολεξιόν, η Wales Bonner, η οποία προηγουμένως είχε εστιάσει στον πολιτιστικό σύνδεσμο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καραϊβικής, στρέφει τη ματιά της στην Αφρική.

Η κολεξιόν «Volta Jazz» αναβιώνει την αισιόδοξη αισθητική του Sory, μια αισθητική που δέχεται φιλί από τον ήλιο, προσθέτοντας χρώμα και ακτινοβολία.

Κάνει χρήση των παραδοσιακών ζακάρ υφασμάτων και των περίτεχνων κεντημάτων της Δυτικής Αφρικής, αλλά είναι επίσης με χαρακτηριστικό τρόπο απέριττη, αναμειγνύοντας κλασικά σχήματα της δεκαετίας του 1970 με έναν πιο απλό μινιμαλισμό, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1990.

Η κολεξιόν συνοδεύεται από μια ταινία και μια σειρά φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον εικαστικό Joshua Woods.

Επιπλέον όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, ο Γάλλος φωτογράφος, παραγωγός και δημοσιογράφος για μουσικά θέματα Florent Mazzoleni και η ίδια η Grace Wales Bonner συγκρότησαν στο Spotify μια συλλογή μουσικών επιτυχιών της Μπουρκίνα Φάσο των δεκαετιών 1960-1970, η οποία στόχο έχει να «δώσει τα συμφραζόμενα της κολεξιόν και να εναρμονιστεί με αυτήν».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024