Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να συνεισφέρουν στην αναγνωρισιμότητα της Ερμιονίδας επέλεξαν μαθητές του ΕΠΑΛ δημιουργώντας ένα λεύκωμα που αποτυπώνει φωτογραφικά κάθε γωνία της περιοχής μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ένα λεύκωμα που έγινε ανιδιοτελώς και ως ευγνωμοσύνη για τον τόπο που ζούνε.

Μία ιδιαίτερη και ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξαν σήμερα για τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο, μαθητές του ΕΠΑΛ Κρανιδίου και η καθηγήτριά τους κα Αντιγόνη Λασκαρίδου.

Παρέδωσαν ένα εξαιρετικό λεύκωμα με τίτλο «Η Ερμιονίδα έχει φωτογένεια», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Φωτογραφίες από κάθε γωνιά της Ερμιονίδας, με φυσικά τοπία, αρχαιολογικούς προορισμούς και λαογραφικές εικόνες. Μία μελετημένη, προσεκτική, ολοκληρωμένη δουλειά με μεράκι και πολλή αγάπη για τον τόπο, που οδηγεί την σκέψη μας κατευθείαν στην έκφραση «μία εικόνα ίση με χίλιες λέξεις».

Το λεύκωμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Κρανιδίου, για το αξιέπαινο εγχείρημα και για το αποτέλεσμα της εργασίας τους, τους ευχαρίστησε παραδίδοντάς τους σειρά βιβλίων με θέμα την ιστορία του τόπου μας.

Οι πόρτες των δήμων πρέπει να είναι ανοικτές ειδικά στους νέους ανθρώπους, διότι τότε ανοίγει μια «πόρτα» ευκαιρίας για την χώρα. Οι νέοι μας έχουν μεράκι και όρεξη να προσφέρουν όπου και όποτε τους δοθεί η δυνατότητα. Οι νέοι αυτό που θέλουν πάνω από όλα είναι να βρούνε την ευκαιρία να προσφέρουν.

Όποιος τους ενεργοποιήσει δημιουργικά και τους προσφέρει έναν σκοπό τότε δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αλλάξει τον κόσμο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr