Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε αντικείμενα που θα μείνουν για τα μωρά σας

Πέντε αντικείμενα που θα μείνουν για τα μωρά σας

Σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς μπορούν να αποφεύγουν τα περιττά έξοδα κάνοντας έξυπνες και ασφαλείς αγορές για τα μωρά τους

Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα πολλά αντικείμενα να έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα  ή ακόμα κάποια να παραμένουν σαν καινούργια.

Στην περίπτωση αυτή, πολλά ζευγάρια σκέφτονται να κρατήσουν κάποια πράγματα για το δεύτερο παιδί.

Κάποια αντικείμενα είναι ασφαλή για περισσότερες χρήσεις και κάποια για λόγους υγιεινής είναι καλό να μην επαναχρησιμοποιούνται μεταξύ των νεογνών.

Αυτά  είναι τα 5 ασφαλή αντικείμενα προς επαναλαμβανόμενη χρήση:

  1. Μπανιέρα μωρού

Στους πρώτους μήνες  είναι βασική η χρήση της ειδικής μπανιέρας, καθώς το νεογνό δεν είναι σε θέση να στηρίζει το σώμα του. Η χρήση αυτού του αντικειμένου μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετική σημαντική καθώς η επικλινής μορφή προστατεύει το κεφάλι του μωρού και αποφεύγονται τυχόν απότομες κινήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό site Very Well Family, ο χρόνος χρήσης της είναι έξι μήνες, καθώς μετά είμαστε σε θέση να πλένουμε το μωρό σε κανονική μπανιέρα, ωστόσο με σωστό καθαρισμό μπορεί να θεωρηθεί ένα ασφαλές αντικείμενο προς συντήρηση για το επόμενο παιδί.

Σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση της παιδικής μπανιέρας έχει ο χώρος, δηλαδή να μην υπάρχει υγρασία.

2. Καρεκλάκι φαγητού

Εάν η καρέκλα φαγητού για το μωρό πληρεί κάποια βασικά χαρακτηριστικα, τότε ειναι δυνατό να περάσει από το ένα παιδί στο άλλο.

Αυτό σημαίνει, ότι εάν τα σημεία ασφαλείας στα οποία προσδένεται το μωρό είναι σωστά λειτουργικά, δεν έχουν χαλάσει οι άκρες με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες, το τραπέζι στήριξης είναι σταθερό και φυσικά όλα τα εξαρτήματα είναι καθαρά, τότε και αυτό το αντικείμενο είναι προς χρήση.

3. Παιδικά παιχνίδια

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες φορές, το πρώτο παιδί καταλήγει με πληθώρα παιχνιδιών. Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από ένα παιδί, επομένως εάν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δηλαδή να μην έχουν σπασίματα και κοφτερές γωνίες, μπορεί να χρησιμοποιούνται πολλές φορές.

4. Παιδικά ρούχα

Σύμφωνα με το site The Friendly Flig τα παιδικά ρούχα είναι τα πιο εύκολο να δανείζονται μεταξύ των νεαρών μελών της οικογένειας. Με κάθε πλύση εξασφαλίζεται και η απολύμανση των ρούχων.

Ωστόσο, κι εδώ θα πρέπει να υπάρχει προσοχή σε τυχόν χαλασμένα φερμουάρ ή κουμπιά.

5. Κούνια/Στρώμα

Η κούνια του μωρού ως έπιπλο θεωρείται ασφαλές να χρησιμοποιείται από το ένα παιδί στο άλλο. Το debate υπάρχει ως προς την χρήση του στρώματος.

Μάλιστα σε μία έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε από το BBC συσχετίστηκε η αύξηση του κινδύνου του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου με το επαναχρησιμοποιούμενο στρώμα.

Ασφαλές μπορεί να θεωρηθεί ένα στρώμα μόνο στην περίπτωση κατά την οποία είχε αδιάβροχη κάλυψη και θα χρησιμοποιηθεί ξανά μέσα σε διάστημα 3 χρόνων από την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024