Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα τοπικά προϊόντα στο Δήμο Αγιάς Λάρισας,

Τη δυνατότητα σε νέους αγρότες της Λάρισας να καταρτιστούν σε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια και την οικονομική δραστηριότητα του τόπου τους δίνει το νέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα «Τοπικά προϊόντα Δήμου Αγιάς: Από την παραγωγή στο ράφι», που προσφέρει ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Μελιβοίας «Η ΑΘΑΝΑΤΗ»

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νεαρών αγροτών που ζουν σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές, να τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες δεξιότητες και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και να τους υποστηρίξει στην άσκηση οικονομικής δραστηριότητας στον τόπο καταγωγής τους. Θέτει επίσης, στο επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τη Βιώσιμη Γεωργία, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου και στο πλαίσιο των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Αναπτύσσεται σε 2 εκπαιδευτικούς πυλώνες:

1. Φυτοπροστασία – Σύγχρονοι καινοτόμοι και οικολογικοί τρόποι καταπολέμησης των ασθενειών της καστανιάς

2. Σύγχρονες  Μέθοδοι Παραγωγής, Πιστοποίησης, Συσκευασίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός ή και των δύο πυλώνων εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος θα είναι συνολικά 32 και θα κληθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα με συνολική διάρκεια 12 μήνες ενώ στο τέλος θα τους δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στον 4ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 12 Ιουλίου 2021.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr