Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδανικό transition με «σφραγίδα» Κουντέ

Ιδανικό transition με «σφραγίδα» Κουντέ

Ο Κουντέ έδειξε στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού, γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς στηρίζει πολλά πάνω του για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη με 1-0 και στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, επικρατώντας μάλιστα της Κράσνονταρ, μιας δυνατής ρωσικής ομάδας την οποία οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκλείσει προ διετίας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι νίκες «μετράνε» και στα φιλικά της προετοιμασίας.

Και «μετράνε» σε μεγάλο βαθμό γιατί διαμορφώνουν την ψυχολογία μιας ομάδας.

Διαμορφώνουν το κλίμα μέσα στο οποίο δουλεύει μια ομάδα στην διάρκεια της προετοιμασίας και από αυτή και μόνο την άποψη είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός νίκησε την ρωσική ομάδα.

Πάμε να δούμε λοιπόν το πρώτο… πεντάλεπτο του Πιέρ Κουντέ με την φανέλα του Ολυμπιακού και θα σταθούμε φυσικά στην φάση του γκολ, καθώς ο Καμερουνέζος έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά.

Ο Κουντέ λοιπόν έδειξε στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού, γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς στηρίζει πολλά πάνω του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Καμερουνέζος χαφ έκανε την σωστή κίνηση όταν οι ερυθρόλευκοι έκοψαν την επίθεση της ρωσικής ομάδας και με ωραίο τρόπο έβγαλε στην κόντρα την ομάδα του.

Ο Κουντέ κοίταξε τις επιλογές του για την πάσα κι έκανε την σωστή μεταβίβαση, σε μια αντεπίθεση που ο Ολυμπιακός έβγαλε πέντε (!) παίκτες σε μια υποδειγματική κόντρα.

Ο διεθνής μέσος έκανε την σωστή πάσα επιλέγοντας να δώσει την μπάλα στον Ελ Αραμπί κι εν συνεχεία ο Μαροκινός στράικερ έκανε επίσης την καλύτερη επιλογή, δίνοντας μισό γκολ στον Σουρλή.

Όλα λειτούργησαν σωστά στην συγκεκριμένη κόντρα του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ιδανικό transition με δημιουργό τον Πιέρ Κουντέ.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί η κίνηση που έκανε ο Βασίλης Σουρλής, καθώς ο νεαρός μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού έκανε ένα πολύ καλό σπριντ και βρέθηκε σε θέση βολής, για να εκμεταλλευτεί την πάσα του Ελ Αραμπί.

Έτσι έπρεπε να κινηθεί ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού, ώστε να βγει σωστά η κόντρα και ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ ο Σουρλής, δείχνει και την αποφασιστικότητα που βγάζει ο νεαρός μέσος ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν βέβαια ακόμα δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, την περίοδο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό λέει συνεχώς ο Μαρτίνς, ζητώντας από τους ερυθρόλευκους το 100% σε κάθε προπόνηση.

Είναι όμως καλό για τους πειραιώτες να βγάζουν την ένταση που είχαν, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, κάτι που άλλωστε επισήμανε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Και επαναλαμβάνουμε ότι αντίπαλος των πρωταθλητών ήταν μια δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες, όπως η Κράσνονταρ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024