Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kate Friend: Φωτογραφίζοντας τα Λουλούδια των Ανθρώπων

Kate Friend: Φωτογραφίζοντας τα Λουλούδια των Ανθρώπων

Μια ανθισμένη έκθεση φωτογραφίας στο λονδρέζικο Garden Museum

Για τη νέα έκθεσή της στο Μουσείο Κήπου φέτος το καλοκαίρι, η φωτογράφος Kate Friend πλησίασε ορισμένα δημόσια και μη πρόσωπα: άτομα των οποίων το έργο σέβεται και άτομα που ήθελε να γνωρίσει. Η Κέιτ τους ζήτησε να διαλέξουν ένα λουλούδι ή φυτό για να φωτογραφίσει. Η Κέιτ επέλεξε τους ανθρώπους και εκείνοι επέλεξαν τα λουλούδια. Από το Ragwort του Isabella Tree έως την ευφορία του Cosey Fanni Tutti, τα λουλούδια που επέλεξαν οι άνθρωποι μίλησαν για αυτούς τους ίδιους.

Η φωτογράφος λέει:

«Κάθε λουλούδι ή φυτό αυτής της σειράς φωτογραφήθηκε στο σπίτι, το στούντιο ή τον κήπο του ανθρώπου που το επέλεξε. Ρώτησα κάθε άτομο αν είχε ένα συγκεκριμένο λουλούδι ή φυτό που τους αρέσει, που τους χαρακτηρίζει, που τους θυμίζει κάτι από την ζωή τους. Πήρα μόνο πορτρέτα λουλουδιών. Ποτέ ανθρώπους. »

«Για αυτήν τη σειρά φωτογραφιών γύρισα στα σπίτια, στα στούντιο, στους χώρους εργασίας και στους κήπους των Dan Pearson, Margaret Howell, Cosey Fanni Tutti, Molly Goddard, Jeremy Lee, Maggi Hambling, Penny Rimbaud, Juergen Teller, Amanda Harlech, Isabella Tree, Olivia Harrison , John Pawson, Charlie McCormick, Alice Vincent, Alys Fowler και στο Charleston.  Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εμπλεκόμενους για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή τους.

Η τελική εργασία δείχνει κάθε νεκρό πορτραίτο μαζί με φωτογραφίες από μερικά από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας των συμμετεχόντων. Αυτές οι συνοδευτικές εικόνες καταγράφουν τα προσωρινά «στούντιο» που έφτιαξα σε κάθε τοποθεσία. Όλα φωτογραφίζονται σε ταινία σε τοποθεσίες σε όλη την Αγγλία. »

Η Kate Friend είναι Βρετανίδα φωτογράφος. Αυτή θα είναι η δεύτερη σειρά βοτανικών έργων της Kate. Η πρώτη της σειρά επικεντρώθηκε σε λουλούδια κομμένα από μερικούς από τους μεγαλύτερους κήπους της Αγγλίας, που επέλεξαν οι κηπουροί και εκτέθηκε στο Μουσείο Κήπων το 2018.

Το μινιμαλιστικό στυλ της Kate οδήγησε σε προμήθειες από εταιρείες όπως οι Maison Margiela Fragrances και Commes des Garçons. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί σε δημοσιεύσεις όπως το Wallpaper, το AnOther Magazine, το Elle Decoration, το Conde Nast Traveller, The Guardian, The Sunday Times και το FT.

Πληροφορίες Έκθεσης:

«Kate Friend: Botanical Portraits, As Chosen By …» , Garden Museum, έως 1 Αυγούστου

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024