Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SOS από Εξαδάκτυλο για ινδική μετάλλαξη: Να εμβολιαστούν άμεσα όλοι όσοι είναι άνω των 55

SOS από Εξαδάκτυλο για ινδική μετάλλαξη: Να εμβολιαστούν άμεσα όλοι όσοι είναι άνω των 55

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εν μέσω του συναγερμού που έχει σημάνει και στην Ελλάδα για την παραλλαγή «Δέλτα», «η ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ γρήγορα

«Οι εμβολιασμένοι προστατεύονται σε ένα ποσοστό 88% από την ινδική μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 εμβολιασμένους, οι 12 δεν έχουν άμυνα, οι 88 έχουν άμυνα έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα», για αυτό πρέπει να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν», τόνισε το πρωί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εν μέσω του συναγερμού που έχει σημάνει και στην Ελλάδα για την παραλλαγή «Δέλτα», «η ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ γρήγορα.

Η ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ γρήγορα

Όταν αύριο-μεθαύριο τα νοσοκομεία θα ξαναγεμίσουν από ασθενείς με κορονοϊό, που θα γεμίσουν από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ασθενείς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως γινόταν εδώ και πολλούς μήνες, πχ. κάποιος που ήθελε να κάνει μια επέμβαση και περίμενε πολλούς μήνες».

«Είναι μια νόσος που μεταδίδεται ταχύτατα και επηρεάζει την ζωή όλων μας. Οι άνω των 55 ετών πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν όλοι, το χρωστούν στον εαυτό τους και στην κοινωνία, το χρωστούν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, δεν μπορεί να ζητάμε από μαθητές και φοιτητές να εμβολιαστούν, ενώ αυτοί που έχουν το πρόβλημα να μην εμβολιάζονται», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον Ant1.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, «θα είναι πολύ κρίμα η χώρα μας να ξαναμπεί σε αυτήν την δίνη, ενός lockdown, ενώ έχουμε την δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε με άλλους όρους και ενώ έχουμε και το προνόμιο να έχουμε εμβόλιο και αν επιλέγουμε ποιο εμβόλιο θα κάνουμε».

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν οι πολίτες να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα ανθρώπων και συνθήκες συνωστισμού.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024