Κοινό υπόμνημα κατέθεσαν στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο για τη Νovartis, Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος, Γ. Στουρνάρας, Δ. Αβραμόπουλος, Α. Λοβέρδος, και Άδ. Γεωργιάδης ζητώντας οι μάρτυρες "Κελέση" και "Σαράφης" να καταθέσουν με την πραγματική τους ταυτότητα

Την άρση του καθεστώτος προστασίας στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» στην υπόθεση της Νοvartis ζητούν με κοινή αίτηση τους προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, έξι πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν από τους εν λόγω μάρτυρες στην ερευνώμενη υπόθεση.

Επωνύμως

H αίτηση υπογράφεται από κοινού από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ευάγγελο Βενιζέλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται στην αίτηση των πολιτικών προσώπων για «να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες» και να καταθέσουν επωνύμως είναι πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι και οι μοναδικοί που τους κατήγγειλαν και η δικαιοσύνη οφείλει να τους εξετάσει «ενώπιος ενωπίω».

«Μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον  ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το κομβικής σημασίας αυτό ζήτημα  τις επόμενες ημέρες  θα υποβληθεί πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο και από  την αντεισαγγελέα του  Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου ενώ την οριστική απόφαση θα λάβουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το υπόμνημα που κατέθεσαν στο δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr