Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Ο βίος και η πολιτεία του Αραούχο

ΑΕΚ: Ο βίος και η πολιτεία του Αραούχο

Η περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο παίζει πολύ δυνατά για την ΑΕΚ, με την επιστροφή του να θεωρείται θέμα χρόνου. Ποιός είναι όμως πραγματικά ο «Τσίνο» και η προσφορά του μες στο γήπεδο;

Την ώρα που η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν, με την «κιτρινόμαυρη» αποστολή να βρίσκεται στην Πορταριά και να προπονείται υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, παράλληλα «τρέχει» και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Και μεταγραφικός σχεδιασμός για την Ένωση χωρίς να βρίσκεται το όνομα του Σέρχιο Αραούχο στο τραπέζι δεν υφίσταται. Έτσι λοιπόν, για ακόμη ένα καλοκαίρι η περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού παίζει πολύ δυνατά για τον Δικέφαλο. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά εύκολη πρέπει να θεωρείται.

Η επιθυμία του «Τσίνο» να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα είναι δεδομένη και από την πλευρά της η ΑΕΚ είναι σε διαρκείς επαφές με τη Λας Πάλμας ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για την αγορά του ποδοσφαιριστή.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας όμως αρέσκεται σε παιχνίδια τακτικής και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εύκολη τη ζωή της Ένωσης. Ποτέ δεν το έκανε αυτό άλλωστε. Οπότε η εν λόγω περίπτωση χρειάζεται υπομονή γιατί ενδέχεται να τραβήξει αρκετά. Πάντως, το happy end συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σε περίπτωση που η επιστροφή του 29χρονου φορ γίνει πραγματικότητα, τι θα σημαίνει αυτό για την ΑΕΚ;

Αυτός είναι ο Αραούχο (με τη γλώσσα των αριθμών)!

Τρεις διαφορετικές θητείες στην ‘Ενωση και σε καμία δεν απογοήτευσε. Ούτε στην τελευταία που δεν είχε την κατάλληλη μεταχείριση και ήταν μια τραγική χρονιά για την ομάδα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το Ιανουάριο του 2017 ο Σέρχιο Αραούχο γνώρισε την ΑΕΚ, αλλά και το αντίστροφο. Ο Δικέφαλος απέκτησε τον «Τσίνο» με τη μορφή δανεισμού και αν μετάνιωσε κάτι σε αυτή του την κίνηση είναι το ότι δεν τον έκανε δικό του με κανονική μεταγραφή.

Αυτό γιατί στην πρώτη του χρονιά στα κιτρινόμαυρα… οργίασε. Συγκεκριμένα, σε 21 συμμετοχές (πρωτάθλημα, Κύπελλο, πλέι οφ) πέτυχε 9 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ.

Την αμέσως επόμενη σεζόν (2017-18), τη «χρυσή» χρονιά, όπου η ΑΕΚ συνδύασε κατάκτηση πρωταθλήματος με ευρωπαϊκή πορεία και παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου, ο 29χρονος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής, μετρώντας 14 γκολ και 5 ασίστ σε 39 συμμετοχές. Μάλιστα, τα 11 τέρματα τα σημείωσε σε 23 ματς πρωταθλήματος.

Στην τρίτη και κατά κάποιον τρόπο φαρμακερή, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Σε μια τραγική σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους» (2019-20), ο Αργεντινός άσος ήρθε ως δανεικός ξανά στα μέσα της σεζόν, είχε δεύτερο ρόλο καθώς ο Μάσιμο Καρέρα υπολόγιζε πιο πολύ τον Ολιβέιρα, όμως και πάλι κατάφερε να είναι αξιοπρεπής. Με 3 γκολ και 2 ασίστ σε 19 παιχνίδια αποχαιρέτησε την ομάδα της καρδιάς του.

Η… τρέλα στα ντέρμπι

Ντέρμπι. Μια λέξη χίλιες πληγές για την ΑΕΚ, που μετά τη χρονιά του πρωταθλήματος με τις επιδόσεις της σε αυτά τα παιχνίδια γράφει αρνητική ιστορία. Συγκεκριμένα, η Ένωση σε 35 παιχνίδια με τις άλλες τρεις ομάδες του Big 4 μετράει μόλις 4 νίκες!

Αυτό γιατί πέραν των άλλων προβλημάτων της… μαύρης τριετίας, δεν είχε στο ρόστερ της πάικτες με προσωπικότητα, με την μενταλιτέ του νικητή, με ηγετικές τάσεις. Εν ολίγοις, δεν είχε παίκτες σαν τον Σέρχιο Αραούχο.

Με τον «Τσίνο» στο ρόστερ ο Δικέφαλος σε 25 μεγάλες αναμετρήσεις μετράει 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες (15-3-7), με τον ίδιο μάλιστα απέναντι σε ομάδες του Big 4 στην Ελλάδα είτε σε πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο να μετράει 8 γκολ (3 κόντρα στον Παναθηναϊκό, 3 απέναντι σε Ολυμπιακό και 2 κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Η ΑΕΚ συνολικά με Αραούχο κόντρα στις ομάδες του Big 4 (15 νίκες – 3 ισοπαλίες – 7 ήττες):

vs Ολυμπιακό: 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες

vs ΠΑΟΚ: 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες

vs Παναθηναϊκό: 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024