Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Χιλιάδες στο Pride εν μέσω αυξανόμενων διακρίσεων

Πολωνία: Χιλιάδες στο Pride εν μέσω αυξανόμενων διακρίσεων

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρσοβία υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, τη στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας βγάζει πύρινους σεξιστικούς λόγους

Στην Πολωνία του προέδρου Ντούντα, που έχει επιδοθεί σε σεξιστικές επιθέσεις τόσο στις γυναίκες όσο και στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, γιγαντώνεται ένα κίνημα αντίστασης που έχει αναγκάσει την ακραία συντηρητική κυβέρνηση αρκετές φορές σε αναδιπλώσεις.

Μετά την αμφισβήτηση του δικαιώματος στην έκτρωση που κατέβασε στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, το Pride γιορτάστηκε στη Βαρσοβία με συμμετοχή χιλιάδων.

Στην πολύχρωμη γιορτή συμμετείχε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Ραφάλ Τρζασκόφσκι, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην κοινότητα.

«Είμαι ξανά εδώ για να δείξω ότι θα είμαστε πάντα μαζί και θα είμαστε δίπλα σε εκείνους που είναι πιο αδύναμοι, εκείνους που οι άλλοι προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν ή να επιτεθούν», είπε στο πλήθος, όπως αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Ντούντα, έχει άλλες απόψεις για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ+», το οποίο είναι «χειρότερο από τον κομμουνισμό». Έχει δεσμευτεί να μπλοκάρει τον γάμο και την υιοθεσία των ομοφυλόφιλων.

Μπορεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να απαγορεύεται να υιοθετήσουν τα παιδιά ως ζευγάρια, ωστόσο ορισμένες τοπικές αρχές έχουν επιτρέψει στους αιτούντες να υιοθετήσουν ως μονογονεϊκές οικογένειες.

Όμως, φέτος το πολωνικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε να σταματήσει και αυτή η δυνατότητα, ώστε τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να μην έχουν καμία ευκαιρία για υιοθεσία.

Σημειώνεται ότι δεκάδες μικρές πόλεις δηλώνουν «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+» σε ψηφίσματα, τα οποία δεν είναι δεσμευτικά αλλά έχουν συμβάλει στην καταπίεση των μελών της κοινότητας.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024