Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: 160.000 δωρεάν προφυλακτικά για τους αθλητές – Τους… απαγορεύουν να τα χρησιμοποιήσουν

Ολυμπιακοί Αγώνες: 160.000 δωρεάν προφυλακτικά για τους αθλητές – Τους… απαγορεύουν να τα χρησιμοποιήσουν

Τι θέλει να πει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών του Τόκιο;

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι φιλοδοξεί να διοργανώσει «ασφαλείς» αγώνες, παρά την πανδημία. Όμως το ασφαλές σεξ – ή οτιδήποτε απαιτεί στενή σωματική επαφή – θα απαγορεύεται για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέλαβε αυτή την εβδομάδα ότι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου οι Αγώνες να μην μετατραπούν σε εστία υπερμετάδοσης. Όσοι σπάσουν την απαγόρευση απειλούνται με μια σειρά από τιμωρίες, που περιλαμβάνουν τα πρόστιμα, τον αποκλεισμό από τους Αγώνες, αλλά και την απέλασή τους από τη χώρα.

Η απαγόρευση έχει δημιουργήσει παράξενα διλήμματα στην οργανωτική επιτροπή του Τόκιο, για τη μοίρα των 160.000 προφυλακτικών που, όπως ορίζει η παράδοση των Ολυμπιακών, θα έπρεπε να μοιραστούν δωρεάν στο Ολυμπιακό Χωριό φέτος το καλοκαίρι.

Εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν προφυλακτικά έχουν μοιραστεί στους αυλητές από το 1988, όταν η Σεούλ αποφάσισε να ενθαρρύνει τις ασφαλείς σεξουαλικές επαφές, αφού το σεξ είχε μετατραπεί σε… ανεπίσημο σπορ μεταξύ των αθλητών από περισσότερες από 200 χώρες του πλανήτη, που περνούν ολόκληρες εβδομάδες ζώντας όλοι μαζί.

Ωστόσο, αν οι 15.000 αθλητές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών τηρήσουν πράγματι τους κανόνες της φετινής, ιδιαίτερης διοργάνωσης στο Τόκιο, φέτος το «δωράκι» αυτό θα πρέπει να μείνει αχρησιμοποίητο.


Τα αντικρουόμενα μηνύματα έχουν μπερδέψει τον κόσμο, ενώ οι η οργανωτική επιτροπή βρήκε μια κάπως παράξενη διαφυγή: Ανακοίνωσε ότι τα προφυλακτικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά δίνονται στους αθλητές ώστε να ενθαρρυνθεί το ασφαλές σεξ γενικότερα στη ζωή τους.

Τέσσερις ιαπωνικές εταιρείες παραγωγής προφυλακτικών στηρίζονται στους Αγώνες για να διαφημίσουν τα προφυλακτικά τους, που αποτελούνται από εξαιρετικά λεπτή πολυουρεθάνη και ισχυρίζονται ότι αυξάνουν την απόλαυση που προσφέρει το ασφαλές σεξ.

Όμως, σύμφωνα με το AFP, οι κανονισμοί των Ολυμπιακών ορίζουν ότι θα πρέπει να μοιράζονται πιο χοντρά προφυλακτικά από λάτεξ, που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι επιδεινώνουν την εμπειρία του σεξ.

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποστηρίζει ότι έως και το 80% των αθλητών που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την τελετή έναρξης, στις 23 Ιουλίου, θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν τον χρόνο τους τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Αρχικά, οι διοργανωτές είχαν σκοπό να σερβίρουν τα γεύματα σε τεράστιες τραπεζαρίες, όμως πλέον ενθαρρύνουν τους αθλητές να τρώνε – και να κοιμούνται – μόνοι.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024