Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Συνάντηση με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες

Τσίπρας: Συνάντηση με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους», χαρακτηρίζει αντιμεταρρύθμιση το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και σημειώνει ότι μετατρέπει σε κόλαση τις εργασιακές σχέσεις

Συνάντηση με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ οι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα μιλούν για τις συνθήκες εργασίας τους.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους» και προσθέτει:

«Με την αντιμεταρρύθμιση του κ. Χατζηδάκη νομοθετούν την απόλυτη αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, φέρνοντας ξανά στο τραπέζι τις προτάσεις του ΣΕΒ και του ΔΝΤ. Μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε κόλαση, ιδιαίτερα για τους νέους.

»Πρέπει να πάμε σε μια αντεπίθεση στηρίζοντας τον κόσμο της εργασίας, με την κατάθεση ενός προγράμματος ριζοσπαστικών τομών και μεταρρυθμίσεων που θα βάζει τον πήχη πιο ψηλά».

Επιθετικά και όχι αμυντικά

Το μήνυμα του Αλέξης Τσίπρα ήταν «τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, απέναντι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη»

«Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων, με ριζοσπαστικές τομές.

Θα παρθούν πίσω

«Όχι μόνο θα παρθούν πίσω όλα αυτά που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση αλλά να πάμε σε μια κατεύθυνση κατάργησης της ενοικίασης εργαζομένων. Γιατί να υπάρχει; Τι εξυπηρετεί;», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πάμε στην κατεύθυνση: λιγότερη εργασία με ίδια αμοιβή και όχι περισσότερη εργασία με την ίδια ή λιγότερη αμοιβή.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά του νομοσχεδίου που φέρνει πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έχει βαλτώσει, αφού σε ποσοστό 80% οι πολίτες είναι αρνητικοί στις αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλλει».

Άστοη λογική και σκληρά νεοφιλελεύθερο κλίμα

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα κλίμα σκληρά νεοφιλελεύθερο που οδηγεί στην συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με σκοπό να γίνει πιο  ανταγωνιστικότητα η ελληνική οικονομία. Ωστόσο χαρακτήρισε άστοχη αυτή τη λογική, καθώς «δεν έχει αποδειχθεί πουθενά ότι μέσα από αυτό το δρόμο ανθίζει η οικονομία, επειδή ο εργοδότης θα κερδίζει περισσότερα».

Σκληρή πραγματικότητα

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, περιέγραψαν με πολύ έντονο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ως συμβασιούχοι τριμηνίτες, ως ενοικιαζόμενοι αλλά και ως συμβασιούχοι μιας ημέρας.

Κατήγγειλαν ότι στην ίδια υπηρεσία υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, άλλοι μόνιμοι και άλλοι με δίμηνες συμβάσεις και πληρώνονται άλλοι με 400 ευρώ και άλλοι με 900 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, όπως είπε άλλος εργαζόμενος, προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ΔΕΣΦΑ ως σχεδιαστής και χειριστής τοπογραφικών μηχανημάτων και αυτός εργαζόταν ως ενοικιαζόμενος υπάλληλος από εταιρεία καθαρισμού.

Ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ

Αναφερόμενος στη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν και ήταν μια περίοδος μνημονιακή «καταφέραμε να γίνει πολύ καλή προσπάθεια από την ενεργοποίηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που επέβαλε πρόστιμα ακόμη και σε τράπεζες με αποτέλεσμα να δηλωθούν συνολικά 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας».

Σημείωσε ότι μειώθηκε η ανεργία 10 μονάδες στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με το τέλος των μνημονίων αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, καταργήθηκε ο υποκατώτατος και επανήλθαν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024