Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Χρεοκοπημένο κόμμα η ΝΔ και στρατηγικός κακοπληρωτής ο Μητσοτάκης - Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Χρεοκοπημένο κόμμα η ΝΔ και στρατηγικός κακοπληρωτής ο Μητσοτάκης – Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον καβγά του στη Βουλή με τον κ. Τασούλα τονίζοντας ότι «επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια! Ότι ΝΔ είναι κόμμα χρεοκοπημένο ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου!». Τι προβλέπει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα χρέη της ΝΔ

Πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα, οφείλουν να καταβάλουν 75% κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον καβγά του με τον Κώστα Τασούλα στη Βουλή.

Ζει σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο σκηνικό έντασης στη Βουλή που προηγήθηκε κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό ότι «επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια! Ότι ΝΔ είναι κόμμα χρεοκοπημένο ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου!».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια! Ότι ΝΔ είναι κόμμα χρεοκοπημένο ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου!

»Η αλήθεια όμως όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της δημοκρατίας δεν μπορεί να φιμωθεί! Είναι πάντοτε ισχυρή! Και το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για τη ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Φέσι 30 εκατ. ευρώ

»Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ! Στα 5 αυτά χρόνια που είναι πρόεδρος ΝΔ, το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Όταν πριν 5 χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.

»Όταν όμως ένα πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του πως θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μια μακρά παράδοση χρεοκοπίας στη πολιτική της και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα.

Ισονομία και δημοκρατία

»Υπάρχει λοιπόν μείζον ζήτημα ισονομίας ένας ελεύθερος επαγγελματίας μια επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ, κλείνουν δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ούτε ασφαλιστική, κατάσχεται η περιουσία τους. Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί και όχι μόνο αυτό θα παίρνει την κρατική χρηματοδότηση και να τα βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει το χρέος της.

»Υπάρχει όμως και ζήτημα δημοκρατίας όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που έχουμε πληρώσει με αίμα, οι φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση εξ αυτού και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος ιδίως όταν βρίσκεται σε κυβερνητικές θέσεις αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πιστωτή του προκειμένου των τραπεζών.

Γι’ αυτό νομοθέτησε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών

»Γι’ αυτό έχει νομοθετήσει 2 χρόνια τώρα, την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, τη δυνατότητα του 10ωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες που διευκολύνει κυρίως τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

»Έχει προχωρήσει στην ΑΜΚ της Πειραιώς σε σκάνδαλο ζημίας 2 δις ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, όλη η πολιτική της ΝΔ είναι πολιτική της εξυπηρέτηση των τραπεζών ακριβώς διότι η ΝΔ είναι χρεωμένη και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Πίνουν εις υγείαν των κορόιδων

»Αυτή η αλήθεια που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος και της δημοκρατικής λειτουργίας αλλά ταυτόχρονα μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και αν κάποιοι επιχειρήσουν, όπως ο κ. Τασούλας να φιμώσουν τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Καταθέσαμε λοιπόν σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα, οφείλουν να καταβάλουν 75% κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους, καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων να έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν 40% της αποζημίωσης που παίρνουν δημόσιο χρήμα για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Δεν μπορεί σε αυτό τον τόπο μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024