Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
G7: Σκοπεύει να διανείμει 100 δισ. δολάρια από το ΔΝΤ σε χώρες που έχουν έπληξε η πανδημία

G7: Σκοπεύει να διανείμει 100 δισ. δολάρια από το ΔΝΤ σε χώρες που έχουν έπληξε η πανδημία

Το θέμα θα είναι στο τραπέζι όταν οι ηγέτες της G7 συζητήσουν για το πώς να βοηθήσουν τον κόσμο να εξέλθει από την πανδημία στη διάρκεια τριήμερης συνόδου κορυφής στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας που ξεκινά σήμερα

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες των G7 εξετάζουν την περίπτωση αναδιανομής 100 δισ. δολαρίων από τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βοηθήσουν χώρες που πασχίζουν περισσότερο να αντιμετωπίζουν την κρίση COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το θέμα θα είναι στο τραπέζι όταν οι ηγέτες της G7 συζητήσουν για το πώς να βοηθήσουν τον κόσμο να εξέλθει από την πανδημία στη διάρκεια τριήμερης συνόδου κορυφής στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας που ξεκινά σήμερα.

«Οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας στην G7 εξετάζουν ενεργά μια παγκόσμια προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος από την προτεινόμενη κατανομή Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) στις χώρες που βρίσκονται περισσότερο σε ανάγκη», ανέφερε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

«Με πιθανό μέγεθος έως 100 δισεκ. δολάρια, η προτεινόμενη προσπάθεια θα στηρίξει περαιτέρω τις υγειονομικές ανάγκες –συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών— και θα συμβάλλει σε πιο ‘πράσινη’, πιο εύρωστη οικονομική ανάκαμψη στις ευπαθείς χώρες και θα προωθήσει μια πιο ισορροπημένη, διατηρήσιμη και ανοικτή σε όλους παγκόσμια ανάκαμψη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες από τα άλλα κράτη της G7 να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανακατανομή 100 δισεκ. δολαρίων σε SDR στα αφρικανικά κράτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024