Πελώνη: Διεύρυνση και όχι απελευθέρωση του ωραρίου της εστίασης προς το παρόν
Για τα προνόμια σε εμβολιασμένους η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη της ανοσίας και πως πρέπει να το ξανασκεφθούν όσοι είναι διστακτικοί. Παρόλα αυτά επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τέτοιο μέτρο μπορεί να θεσμοθετηθεί όταν ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες
«Η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για την προμήθεια των self test ισχύει έως τις 19 Ιουνίου και πρέπει να διατηρηθεί στο ακέραιο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Αν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη θα εκληφθεί ως εκβιασμός», πρόσθεσε σχολιάζοντας πληροφορίες ότι στην Θεσσαλονίκη κάποια φαρμακεία δεν παρέχουν πλεόν self test.
Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο διεύρυνσης προς το παρόν, και όχι απελευθέρωσης. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για πλήρη απελευθέρωση», είπε χαρακτηριστικά.
Για τα προνόμια σε εμβολιασμένους η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη της ανοσίας και πως πρέπει να το ξανασκεφθούν όσοι είναι διστακτικοί. Παρόλα αυτά επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τέτοιο μέτρο μπορεί να θεσμοθετηθεί όταν ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Τι είπε για την αυριανή απεργία
Το νομοσχέδιο δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών εργαζομένων, δεν μπορούμε να κλέινουμε τα μάτια, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις αυριανές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Η ιστορία μιας φωτογραφίας
- Μπρέντα Φρίκερ: Η «κυρία με τα περιστέρια» απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών
- Φωτιά στις Κολιρέικες Παράγκες στον Πύργο – Μήνυμα από το 112
- ΙΝΑΤ: Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα της κυβέρνησης για τα F-35
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442