Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Θεσσαλονίκη θέλει παγκόσμια γαστρονομική αναγνώριση

Η Θεσσαλονίκη θέλει παγκόσμια γαστρονομική αναγνώριση

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί μια θέση στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. “Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. 

“Η πόλη μας είναι πράγματι ένα σταυροδρόμι γεύσεων με μια μοναδική κουζίνα, που έχει διαμορφωθεί από ποικίλες επιρροές και πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Η μίξη πολιτισμών, ανθρώπων, υλικών αλλά και η αγάπη των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων για το φαγητό μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο και πιστοποιημένο πλεονέκτημα της πόλης μας”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι παράλληλα “αναβαθμίζονται συνολικά η αγορά τροφίμου και η εστίαση, ενώ ενισχύονται οι παραδοσιακές αγορές, η τοπική τεχνογνωσία παραδοσιακών γαστρονομικών πρακτικών και μεθόδων, πάντα με περιβαλλοντικά βιώσιμη προσέγγιση”.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξάλλου, μίλησε και για τη σημασία που έχει στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης η έναρξη σε λίγες ημέρες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων. Σημείωσε ότι για το θέμα αυτό υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος, ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τακτική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την ανταλλαγή οικοπεδικής έκτασης που προσφέρει ο Δήμος για τις ανάγκες αυτού του εμβληματικού έργου με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε., έπειτα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή.

Το Μουσείο αποκτά προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο και εντάσσεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. (από 3.166 τ.μ. αρχικά), ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του. Διασφαλίζονται, παράλληλα, οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του, τονίζουν από τον δήμο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024