Ο κ. Πάιατ, χάρισε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, δύο δώρα οικολογικού χαρακτήρα.

Τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης εξήρε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέφρι  Πάιατ, ο οποίος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου πραγματοποίησε βόλτα με ποδήλατο και ηλεκτρικό πατίνι στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Ο αμερικανός πρέσβης, βρέθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, συνοδευόμενος από την Αμερικανίδα πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, έκανε βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι και στη συνέχεια, έκανε ποδήλατο για αρκετή ώρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Πάιατ σε χαλαρό κλίμα έκανε περίπου 15-20 λεπτά βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι τονίζοντας την ανάγκη για την εξοικείωση των πολιτών με μεταφορικά μέσα που δεν μολύνουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα βοηθούν στη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης.

Μάλιστα έκανε και σύγκριση του κυκλοφοριακού ζητήματος της Θεσσαλονίκης με τον τόπο καταγωγής του, το Σαν Φρανσίσκο και εξήγησε ότι θα μπει τέλος στο μποτιλιάρισμα μόνο όταν οι κάτοικοι αφήσουν το αμάξι στο σπίτι.

Ο κ. Πάιατ επισήμανε  τη μεγάλη εξέλιξη στην τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και σημείωσε πως «οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τις προοπτικές της πόλης και επενδύουν στην μακροχρόνια συνεργασία με την πόλη».

Μάλιστα έκανε αναφορά και στην επίσκεψή του στην Αστυπάλαια, καθώς τόνισε ότι «η χρησιμοποίηση του αέρα και του ηλιακού συστήματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού».

Τι δώρα έδωσε ο Πάιατ στον Ζέρβα

Σύμφωνα με το thesstoday, o κ. Πάιατ, μετά το τέλος της βόλτας με τα ποδήλατα, χάρισε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, δύο δώρα οικολογικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα ο αμερικανός πρέσβης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την φιλοξενία, χάρισε στον κ. Ζέρβα, ένα ανακυκλώσιμο ποτήρι μπαμπού για φρέντο εσπρέσσο και ένα power bank, λέγοντας μεταξύ άλλων «ελπίζω οι Θεσσαλονικείς στη βόλτα με το σκούτερ να έχουν μπροστά τους και το ποτήρι για τον φρέντο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr