Παστούρωμα…Το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι.

Από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα στα ιπποειδή και στα παραγωγικά ζώα.

Πολλοί το θεωρούν παράδοση. Γιατί έτσι έμαθαν από τους γονείς, τους παππούδες, τους προγόνους τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν είναι όμως παράδοση, είναι κακοποίηση, είναι κακούργημα! Τα ζώα υποφέρουν, δεν μπορούν να περπατήσουν σωστά, πέφτουν, χτυπάνε, ακρωτηριάζονται, σπάνε τα άκρα τους, τον αυχένα τους, πεθαίνουν. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα και επιτέλους αυτή η απαράδεκτη πρακτική πρέπει να σταματήσει! ΤΩΡΑ.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να περιορίσει κανείς τα ζώα του, χωρίς να τα κακοποιεί και να τα εκθέτει σε κίνδυνο. Μία από αυτές είναι η ηλεκτρική περίφραξη που χρησιμοποιούμε και εμείς εδώ στον ΕΣΠΙ. Με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.
Και για όσους δεν ιδρώνει το αυτί τους, να τους ενημερώσουμε ότι το παστούρωμα είναι κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Αν είστε μάρτυρες περιστατικού καλέστε το 100, ενημερώστε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τον Δήμο, τον εισαγγελέα, ακόμα και την κεντρική διεύθυνση της αστυνομίας αν οι τοπικές αρχές αδιαφορήσουν.

Γίνετε εσείς η φωνή των ανυπεράσπιστων ζώων!

www.greekhorseprotection.org

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο