Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ανάγκη για ψυχική ενδυνάμωση σε όσους πάσχουν από διαβήτη

Κοροναϊός: Ανάγκη για ψυχική ενδυνάμωση σε όσους πάσχουν από διαβήτη

Οι εκπρόσωποι των ασθενών με διαβήτη συζητούν με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη για την ψυχολογική και κοινωνική επιβάρυνση των πασχόντων, εξαιτίας της πανδημίας

Αύξηση στα σωματικά και τα ψυχολογικά προβλήματα των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη, παρατηρείται εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με νεότερη μελέτη στη Μ.Βρετανία, γεγονός που σε συνδυασμό με τη διακοπή ή περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της συνολικής υγείας των πασχόντων.

Το εύρημα αυτό τέθηκε σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κ. Ζωή Ράπτη, προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από διαβήτη και την ανάγκη υλοποίησης δράσεων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσής τους.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη για υποστήριξη των πασχόντων από διαβήτη και ειδικά των παιδιών και νέων.

Η υφυπουργός δήλωσε πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει το συγκεκριμένο ζήτημα ψηλά στην ατζέντα της και ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης πασχόντων με το πιο πρόσφατο αυτό που απευθύνεται σε πάσχοντες από COVID-19.

Τόσο η υφυπουργός όσο και τα στελέχη του γραφείου της, υπερθεματίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη, επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό οι δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν και επιβεβαίωσαν την πρόθεση της συνέχισης της συνεργασίας με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας, η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Μαρία Τριανταφύλλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Σαλαμίνας «Γλυκιά Ζωή με Δράση», Μαριέττα Μιχαήλ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024