Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις συναρπαστικές σειρές που θα μας κάνουν να σκεφτούμε στην COSMOTE TV

Τέσσερις συναρπαστικές σειρές που θα μας κάνουν να σκεφτούμε στην COSMOTE TV

Ο Ιούνιος φέρνει δράση, δράμα και προβληματισμό στις νέες σειρές που θα μας καθηλώσουν μπροστά στην οθόνη

Υπάρχουν σειρές που παρακολουθούμε για να σκοτώσουμε τον χρόνο μας – και είναι χρησιμότατες, δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε – και άλλες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας για πάντα. Εκτός των σεναριακών ανατροπών, των πολυεπίπεδων χαρακτήρων και της δράσης, οι δεύτερες έχουν κι ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό: Μας ωθούν να σκεφτούμε για πραγματικά ζητήματα από μια νέα οπτική, μας ευαισθητοποιούν και μας προβληματίζουν.

Το αποτέλεσμα; Μετά τους τίτλους του τέλους, αισθανόμαστε πως κατάφεραν στ’ αλήθεια να μας προσφέρουν κάτι. Και σπεύδουμε να πείσουμε και τους φίλους μας να τις δουν. Τέσσερις τέτοιες σειρές έρχονται τον Ιούνιο στις οθόνες μας από την COSMOTE TV – και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι για αυτό.

TIME: Μια ματιά σε έναν ξεχασμένο κόσμο

Με τι έχει να κάνει;

Η παραγωγή του BBC ξεδιπλώνει σε τρία επεισόδια τον κόσμο των βρετανικών φυλακών, μέσα από τα μάτια δύο ανδρών: Ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις ηθικές του αξίες σε ένα κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένο σύστημα, και έναν κρατούμενο που βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα έχοντας σκοτώσει άθελά του έναν άνθρωπο και τώρα προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος. Οι αδυναμίες τους θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ενός από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της φυλακής, με τον Έρικ, τον δεσμοφύλακα, να πρέπει να αποφασίσει αν θα διασώσει τις αρχές ή την ίδια του την οικογένεια.

Γιατί να το δω;

Δύο ονόματα θα έπρεπε να είναι αρκετά  για να πείσουν τον οποιονδήποτε: Σον Μπιν, Στίβεν Γκρέιχαμ. Οι δυο τους μας έχουν χαρίσει αμέτρητες συγκλονιστικές ερμηνείες (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Game of Thrones, στην περίπτωση του πρώτου, The Irishman, This Is England, Gangs of New York, στην περίπτωση του δεύτερου) και για πρώτη φορά τα ταλέντα τους «παντρεύονται» σε μια ολοκληρωμένη σειρά στη μικρή οθόνη. Και φυσικά, κάθε παραγωγή που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην πραγματικότητα των φυλακών, του παράλληλου σύμπαντος που συχνά ξεχνάμε ότι υπάρχει εντός των κοινωνιών μας, αξίζει τον χρόνο και την προσοχή μας – ειδικά όταν το κάνει με ρεαλισμό και ευαισθησία. Α, και η σειρά δεν έχει αγνοήσει τον κοροναϊό: Τον έχει εντάξει στο σενάριό της, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τους κρατούμενους να κυκλοφορούν με μάσκες.

Πότε να ανοίξω την TV;

Και τα τρία επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα 24 ώρες μετά τη προβολή τους στην Αγγλία αποκλειστικά στη δωρεάν on demand υπηρεσία,  COSMOTE TV PLUS, με το πρώτο να έρχεται στις οθόνες μας τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 23:00 στο COSMOTE SERIES HD και τα επόμενα κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα.

The Republic of Sarah: Μια πόλη αντιστέκεται στην περιβαλλοντική καταστροφή

Με τι έχει να κάνει;

Μια εταιρεία εξορύξεων, η Lydon, διαπιστώνει πως κάτω από την ήρεμη κωμόπολη Γκρέιλοκ του Νιου Χαμσάιρ, υπάρχει ένα γιγαντιαίο κοίτασμα ενός εξαιρετικά πολύτιμου μετάλλου, του κολτάν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, προκειμένου να εξορυχτεί το μέταλλο, που έχει ίση εμπορική αξία με τον χρυσό και χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικές συσκευές, η πόλη θα πρέπει να ισοπεδωθεί. Μια δασκάλα, η Σάρα, καταφέρνει να συσπειρώσει τους κατοίκους της πόλης και να συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο αντίστασης. Η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η αποφασιστικότητά τους, είναι τα μόνα τους όπλα για να προστατεύσουν τα σπίτια τους, αλλά και το περιβάλλον.

Γιατί να το δω;

Αν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δεν σας απασχολεί, μάλλον δεν έχετε ενημερωθεί αρκετά γύρω από την κατάσταση του πλανήτη. Το Republic of Sarah μας ωθεί να προβληματιστούμε για το τι θυσιάζουμε στον βωμό του και της οικονομικής ανάπτυξης – με την απάντηση πολλές φορές είναι «το ίδιο μας το μέλλον». Το cast, που απαρτίζεται από εξαιρετικά ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, αλλά και τα στοιχεία ανθρώπινου δράματος που συμπληρώνουν την πλοκή της σειράς, καταφέρνουν να την κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Πότε να ανοίξω την TV;

Από την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 22:00 και κάθε Τρίτη στο COSMOTE SERIES HD, 24 ώρες μετά την προβολή τους στην Αμερική, ενώ τα επεισόδια του Republic of Sarah (συνολικά 13 στον αριθμό) θα είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους  στο κανάλι και στο COSMOTE TV PLUS.

The Good Fight (Season 5): Μια πολιτική κριτική που είχαμε ανάγκη

Με τι έχει να κάνει;

Η αγαπημένη σειρά του CBS επιστρέφει με νέα επεισόδια, συνεχίζοντας την ιστορία του αφροαμερικανικού δικηγορικού γραφείου από εκεί που την άφησε πέρσι, όταν έληξε πρόωρα εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία. Λεπτοδουλεμένο και πάντα εξαιρετικά καυστικό, το The Good Fight αποφεύγει σταθερά τις παγίδες της εύκολης κριτικής, χωρίς να φοβάται να θέσει δύσκολα ερωτήματα («Θα είχε συμβεί το #MeToo αν αντί για τον Τραμπ είχε εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον;), αλλά και να καταπιαστεί με θέματα ταμπού, όπως το σκάνδαλο Έπσταϊν. Και όλα δείχνουν ότι η φετινή σεζόν θα είναι εξίσου «επικίνδυνη» με τις προηγούμενες.

Γιατί να το δω;

Φυλετικές, έμφυλες και ταξικές ανισότητες, παιδοφιλία, διαφθορά, αλλά ακόμη και η χρήση της πολιτικής ορθότητας ως μέσο για το «ξέπλυμα» εταιρειών-κολοσσών που επιδιώκουν να πάρουν τα βλέμματα μακριά από τις σκοτεινές πτυχές της δράσης τους καταφέρνουν να χωρέσουν στην πλοκή του Good Fight, χωρίς ποτέ η κριτική που ασκεί να παίρνει διδακτικό τόνο. Δεν είναι τυχαίο που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε η αφορμή να ανοίξει δημόσιος διάλογος για σημαντικά θέματα στις ΗΠΑ.

Πότε να ανοίξω την TV;

Θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμη, αφού το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί αποκλειστικά στο COSMOTE SERIES HD στις 25 Ιουνίου στις 22:00, 24 ώρες μετά την προβολή του στην Αμερική. Και τα 10 επεισόδια του κύκλου θα ανεβαίνουν μετά τηνπροβολή τους στο κανάλι στο COSMOTE TV PLUS, ενώ αν έχετε… κενά από τους προηγούμενους κύκλους, από τις 25 Ιουνίου και έπειτα θα μπορείτε να βρείτε και τους τέσσερις κύκλους στο COSMOTE TV PLUS.

Κι αν έχετε ανάγκη για binge-watching…

Killing Eve: Η σειρά που έδωσε άλλο περιεχόμενο στη «γυναικεία» δράση

Με τι έχει να κάνει;

Μια φιλόδοξη πράκτορας της ΜΙ5, η Ιβ Πολάστρι (Σάντρα Ο), καταφέρνει να ξεφύγει από τη βαρετή δουλειά γραφείου της, για να αναζητήσει την πληρωμένη δολοφόνο – και πραγματική σταρ της σειράς – Βιλανέλ (Τζόντι Κόμερ). Γεμάτο δράση, σουρρεαλισμό, φανταστικές τοποθεσίες και απίθανα ρούχα, το Killing Eve μας δείχνει την «γυναικεία» πλευρά μιας αστυνομικής περιπέτειας και καταφέρνει πάντα να μας πείσει να πατήσουμε το «play» στο επόμενο επεισόδιο.

Γιατί να το δω;

Έχοντας ξεκινήσει υπό την δημιουργική καθοδήγηση και το σενάριο της καταπληκτικής Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, και έχοντας κάθε χρονιά μια γυναίκα δημιουργό στο «τιμόνι» της συγγραφής του, το Killing Eve καταφέρνει να μας δώσει τις πιο μοναδικές ηρωίδες που έχουμε δει ποτέ στη μικρή οθόνη. Δολοφονικές, συχνά αρκετά σκληρές ώστε να προκαλέσουν αντιπάθεια, αστείες, πραγματικά ερωτικές και αποφασισμένες να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, οι κεντρικές ηρωίδες καταφέρνουν να είναι πιο πραγματικές από πολλούς γυναικείους χαρακτήρες «ρεαλιστικών» σεναρίων. Και για αυτό το λόγο, το αποτέλεσμα δεν είναι μια «γυναικεία» σειρά, αλλά μια δημιουργία… κατάλληλη για όλους. Και φυσικά, οι ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστριών – και ιδίως της Σάντρα Ο, που κατέκτησε Χρυσή Σφαίρα το 2019 για τον ρόλο της ως Ιβ – είναι από μόνες τους αρκετές για να σας πείσουν να δείτε μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών.

Πότε να ανοίξω την TV;

Στις 25 Ιουνίου, τα έξι επεισόδια του πρώτου κύκλου θα προβληθούν back to back από τις 20:00 στο COSMOTE SERIES Marathon HD, ενώ την ίδια ώρα της 26ης θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και ολόκληρο τον δεύτερο κύκλο στο ίδιο κανάλι. Κι αν έχετε σκοπό να βγείτε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: Ταυτόχρονα, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και στην δωρεάν On Demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Μάθετε περισσότερα για όλες τις σειρές που θα προβληθούν στην COSMOTE TV εδώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024