Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Ερημιά στο mega εμβολιαστικό κέντρο – Πού αποδίδεται το μειωμένο ενδιαφέρον

Κέρκυρα: Ερημιά στο mega εμβολιαστικό κέντρο – Πού αποδίδεται το μειωμένο ενδιαφέρον

Ελάχιστα τα ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα.

Αρκετά κάτω από τις προσδοκίες του συστήματος υγείας βρίσκονται οι εμβολιασμοί για την Covid-19 στην Κέρκυρα, ένα νησί που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα από τον κορoναϊό.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα, με υψηλές προσδοκίες, καθώς μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά 700 εμβολιασμοί.

Ωστόσο, τη Δευτέρα έγιναν 550 εμβολιασμοί, την Τρίτη περίπου 200, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί μόλις 120 ραντεβού.

«Η δημιουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου έχει στόχο τον εμβολιασμό πολλών πολιτών σε σύντομο χρονικό διάστημα με μόνο μια επίσκεψη» σημείωσε η υπεύθυνη του κέντρου Νατάσσα Αποστολίδου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια της Johnson & Johnson για τους κατοίκους του νησιού.

Τα νούμερα των εμβολιασμών έχον πέσει και η μείωση είναι περίπου 10%-15% από την κορύφωση των εμβολιασμών που ήταν 110.000 την ημέρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι από 90.000 έως 95.000.

«Αυτό το παρατηρούμε και σε άλλες περιοχές. Μπαίνουμε στο καλοκαίρι και χαλαρώνουμε, νομίζουμε ότι το έχουμε προσπεράσει, αλλά δεν θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι, που είχαμε ένα δύσκολο χειμώνα» συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Λίγες ημέρες πριν τη λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στην Κέρκυρα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε κάνει επιθεώρηση του χώρου και είχε κάνει παράκληση «να εμπιστευτούμε την επιστήμη, να βρεθούμε όλοι εδώ, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και εδώ στην Κέρκυρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας».

Τζανάκης: Να δει η Επιτροπή πώς θα εμβολιαστούν όσοι δυσπιστούν

Στην πορεία του κοροναϊού και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού αναφέρθηκε μιλώντας στο LIVE NEWS ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Είχαμε πει ότι θα πρέπει να δούμε το θέμα όταν θα φτάσουμε ή θα πλησιάζουμε περίπου στο 50% του πληθυσμού που θα έχει πάρει την πρώτη δόση. Αυτό το νούμερο τώρα το πλησιάζουμε και έτσι προσεγγίζουμε τα πρόθυμα άτομα να εμβολιαστούν» σημείωσε ο κ. Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει και μέχρι το 65% του πληθυσμού.

«Όσο προσεγγίζουμε αυτόν τον αριθμό, πιάνουμε τα κομμάτια του πληθυσμού που δυσπιστούν, που φοβούνται και μετά οι άνθρωποι που είναι αρνητές του κοροναϊού και του εμβολίου, ευτυχώς είναι λίγοι» ανέφερε κ. Τζανάκης, τονίζοντας πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει να δει το επικοινωνιακό σκέλος της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας υπογράμμισε ότι η υπερέκθεση των παρενεργειών από τα εμβόλια έχει προκαλέσει δυσπιστία στους πολίτες. «Θα πρέπει δίπλα στους θανάτους από τα εμβόλια, να βάλουμε και τους θανάτους εκείνων που δεν εμβολιάστηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης στο LIVE NEWS.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024