Μήλα: Αυτή είναι η λύση για να μην μαυρίζουν
Τα μήλα αποτελούν πολύ αγαπημένα φρούτα, ενώ φημίζονται για τις απίστευτες βιταμίνες που περιέχουν
Τα μήλα αποτελούν πολύ αγαπημένα φρούτα, ενώ φημίζονται για τις απίστευτες βιταμίνες που περιέχουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η ρήση «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.» Όμως όπως κάθε φρούτο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
Πολλές φορές αν αφήσει κανείς ένα κομμένο μήλο για αρκετή ώρα σε ένα μέρος, το φρούτο θα μαυρίσει. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι όταν κόβονται, τα μήλα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα με αποτέλεσμα να αποκτούν τη γνωστή σε όλους μας αντιαισθητική μαυρισμένη τους όψη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χαλάνε ή ότι αλλάζει η γεύση τους. Απλά γίνονται λιγότερο ελκυστικά.
Τα μήλα αποτελούν πολύ αγαπημένα φρούτα, ενώ φημίζονται για τις απίστευτες βιταμίνες που περιέχουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η ρήση «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.» Όμως όπως κάθε φρούτο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
Πολλές φορές αν αφήσει κανείς ένα κομμένο μήλο για αρκετή ώρα σε ένα μέρος, το φρούτο θα μαυρίσει. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι όταν κόβονται, τα μήλα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα με αποτέλεσμα να αποκτούν τη γνωστή σε όλους μας αντιαισθητική μαυρισμένη τους όψη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χαλάνε ή ότι αλλάζει η γεύση τους. Απλά γίνονται λιγότερο ελκυστικά.
Τρόποι για να μην μαυρίζει το μήλο
- Ασφάλισε το με ένα λάστιχο για να το μεταφέρεις. Αν έχετε κόψει το μήλο και θέλετε να το πάρετε μαζί σας σε κομμάτια, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία. Κόψτε το μήλο σε φέτες και αφού ολοκληρώσετε το κόψιμο, στη συνέχεια ασφαλίστε το με ένα λάστιχο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πάρει αέρα και δεν θα οξειδωθεί.
- Χρησιμοποίησε το λεμόνι. Προκειμένου να δείχνουν πιο φρέσκα και λαχταριστά, μπορείς αφού τα κόψεις να τα περιχύσεις με λίγο χυμό λεμονιού. Η μέθοδος αυτή βέβαια θα σου χαρίσει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής; Το μήλο θα γίνει πιο ξινό.
- Χρησιμοποίησε μέλι και νερό. Αν αναζητάς έναν ελαφρώς πιο γλυκό τρόπο, δοκίμασε να βυθίσεις τις φέτες μήλου σε ένα μείγμα από μέλι και νερό. Σύμφωνα με το Cook’s Illustrated, αρκούν δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι νερό ώστε η φρεσκάδα του φρούτου να διατηρηθεί για περίπου 24 ώρες. Κι αυτό χάρη σε μια ουσία του μελιού που επίσης εμποδίζει τη δράση των ένοχων ενζύμων.
- Επιστράτευσε χυμό ανανά. Είναι ένας ακόμα γλυκός τρόπος να προστατεύσεις τη «νεανική» όψη του μήλου. Ρίξε μία κουταλιά της σούπας χυμό ανανά σε ένα φλιτζάνι νερό και βύθισε τις φέτες του μήλου στο μείγμα για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείς να τις διατηρήσεις σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
- Γάζα: Τη «γενοκτονία» κατήγγειλε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλώντας σε κυρώσεις κατά του Ισραήλ
- Τουρκία: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας
- Γερμανία: Αυξάνονται τα περιστατικά βίας εναντίον πολιτικών και κομμάτων
- Χαμάς: Έχουμε καταλήξει σε μια συγκεκριμένη φόρμουλα για τη συμφωνία
- Ισραήλ: Ο διευθυντής της CIA αναμένεται σήμερα Δευτέρα για συνομιλίες με τον Νετανιάχου
- Αγγλία: Εντοπίστηκε ορθογραφικό λάθος στο αρχείο της στέψης του Καρόλου