Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Ένας στους δύο ενήλικες έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

Βέλγιο: Ένας στους δύο ενήλικες έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

Ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος λέγοντας ότι οι παραδόσεις θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Το 50% του ενήλικου πληθυσμού του Βελγίου έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα. Διότι ο μισός ενήλικος πληθυσμός του Βελγίου έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Ένας Βέλγος στους δύο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στη μέση του δρόμου» τόνισε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Συμπλήρωσε δε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτό, διότι οι παραδόσεις θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες. Πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπάρχει πολλή ελπίδα. Γιατί με κάθε Βέλγο που εμβολιάζεται πλησιάζουμε λίγο περισσότερο την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε μια νίκη του ιού. Στην συλλογική ανοσία».

Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε τον ιό

Ο πρωθυπουργός  εξήγησε ότι «ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε τον ιό είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι αλήθεια επίσης για τον εμβολιασμό. Μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο εκείνους που εργάζονται στα κέντρα εμβολιασμού όσο και τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτά.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Σε όλους αυτούς που εργάζονται στα κέντρα εμβολιασμού, λέω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Και επίσης σε εκείνους που ήδη έχουν εμβολιαστεί. Σε εκείνους που περιμένουν τη σειρά τους τις προσεχείς εβδομάδες: ελπίζω ότι είστε τόσον ανυπόμονοι όσο εγώ. Κλείστε τα ραντεβού σας, πηγαίνετε στο εμβολιαστικό κέντρο. Γιατί το εμβόλιο είναι πραγματικά η Ελευθερία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024