Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηταν ακροδεξιός ο δημοσιογράφος Προτάσεβιτς;

Ηταν ακροδεξιός ο δημοσιογράφος Προτάσεβιτς;

Το 2013-2014 είχε λάβει μέρος σε διαδηλώσεις στο Κίεβο και είχε φωτογραφηθεί δίπλα σε μία βαριοπούλα και ένα κατεστραμμένο κεφάλι από άγαλμα του Λένιν.

Μια περίεργη «ακτιβιστική» φιγούρα με σκοτεινό παρελθόν είναι ο συλληφθείς δημοσιογράφος Προτάσεβιτς. Σειρά δημοσιευμάτων τον έχουν χαρακτηρίσει και ακροδεξιό λόγω κάποιων φωτογραφιών και συμμετοχών σε μια οργάνωση με ακροδεξιό προσανατολισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα ιστοσελίδα foiaresearch.net to 2012 όταν και είχε συλληφθεί, ήταν μέλος του «Μετώπου Νεολαίας» (Young Front), μιας κεντροδεξιάς φιλοευρωπαϊκής οργάνωσης που οργάνωσε δραστηριότητες στο δρόμο κατά του Λουκασένκο. Και αγωνίστηκε επίσης για την επέκταση της χρήσης της λευκορωσικής γλώσσας (εις βάρος των ρωσικών).
Το Young Front έχει χαρακτηριστεί ως εθνικιστικό, αντικομμουνιστικό ενώ κατά καιρούς ενθαρρύνει τα μέλη του να κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση. Για παράδειγμα όπως μεταδίδει το foiaresearch.net το 2015 εγκαινίασε έναν σύλλογο με την ονομασία «Warrior 2» που προσέφερε προπονήσεις με αεροβόλα όπλα, σύμφωνα με έκθεση Radio Liberty.

Το 2013-2014 είχε λάβει μέρος σε διαδηλώσεις στο Κίεβι και είχε φωτογραφηθεί δίπλα σε μία βαριοπούλα και ένα κατεστραμμένο κεφάλι από άγαλμα του Λένιν.

Παράλληλα όπως δηλούν τα likes που είχε με τον λογαριασμό του στο Facebook, ο οποίος έχει κατέβει πλέον, ήταν «θαυμαστής» του Pahonia Detachment, μίας λευκορωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που είχε πολεμήσει μαζί με το νεοναζιστικό τάγμα Azov το 2014 κατά την διάρκεια της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως τις φωτογραφίες από τις συμμετοχές του σε διαδηλώσεις τις ανέβασε ο ίδιος στο Facebook, όπως αυτή στην οποία φορώντας μπαλακλάβα με τον θυρεό της Λευκορωσίας του 1918-1919 καθώς και ένα τζάκετ Thor Steinar, η οποία αποτελεί μάρκα που στηρίζουν παραδοσιακά οι νεοναζί.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024