Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες - Το καλοκαίρι περαιτέρω άρση των περιορισμών

Γώγος: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες – Το καλοκαίρι περαιτέρω άρση των περιορισμών

Με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις φαίνεται ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε άλλα ανοίγματα, όπως η μουσική στα μπαρ, τα επιπλέον άτομα σε γάμους κλπ.

Το 80%-85% πρέπει να φτάσει το ποσοστό ανοσίας για πετάξουμε τις μάσκας, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι με τα σημερινά δεδομένα από τον Ιούνιο θα υπάρξουν σε άλλα ανοίγματα, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού οι πολίτες θα έχουν κι άλλους βαθμούς ελευθερίας.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, μεγαλύτερη από αυτήν που περιμέναμε, σε ορισμένες περιοχές και η ελάττωση της καμπύλης δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα θέλαμε. Παρόλα αυτά υπάρχει μείωση του αριθμού των νέων διαγνώσεων, αλλά και των σκληρών δεικτών, όπως είναι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι διασωληνωμένοι κλπ.  Είναι μεν πολλά ακόμα τα κρούσματα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά τεστ, αλλά και τις συνέπειες των ανοιγμάτων. Παρ’ όλα αυτά δεν είδαμε αύξηση, αλλά σταθεροποίηση και μικρή ελάττωση. Επομένως, τα πράγματα δεν είναι άσχημα», τόνισε ο κ. Γώγος.

Όπως υπογράμμισε, με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις φαίνεται ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε άλλα ανοίγματα, όπως η μουσική στα μπαρ, τα επιπλέον άτομα σε γάμους κλπ.

Ερωτηθείς αν στα μέσα του καλοκαιριού, μετά τον Ιούνιο, μπορούμε να έχουμε κι άλλους βαθμούς ελευθερίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε θετικά, καθώς όπως είπε, έχουμε ταχύτατη αύξηση των εμβολιαζόμενων. «Ωστόσο, υπάρχει θέμα με τις κατηγορίες των πολιτών άνω των 60-65 ετών, οι οποίοι πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Το ποσοστό του 65% δεν είναι ικανοποιητικό. Επομένως υπάρχει ένα κενό εμβολιαστικό που πρέπει να καλυφθεί σύντομα», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, τόνισε ότι θα τις βγάλουμε όταν έχουμε το ποσοστό ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει να συναντούμε λιγότερους θετικούς γύρω μας. «Πρέπει να είναι πάνω από 60% και να φτάνει ίσως το 80%-85% με τα δεδομένα του μεταλλαγμένου ιού που είναι πολύ μεταδοτικός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιτήρηση, ανέφερε ότι  γίνεται με τέτοιον τρόπο που «μπορούμε να δούμε τη δυναμική της πανδημίας στη χώρα μας και σε συγκεκριμένες περιοχές, κι έτσι να έχουμε μια εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα, όταν χρειάζεται», επισήμανε».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024