Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Νετανιάχου: Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Ανυποχώρητος φαίνεται ο Νετανιάχου να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, που ζήτησε αποκλιμάκωση σήμερα.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Νετανιάχου μοιάζει ανυποχώρητος καθώς δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι «εκτιμά βαθιά την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου», αλλά επισήμανε ότι το Ισραήλ προχωρά «για να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια στους πολίτες της χώρας».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θέτει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Γάζα, την ώρα που πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα. Από την πλευρά της, η Χαμάς εξαπέλυσε νέο μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες.

Διαβάστε επίσης: Νετανιάχου: «Δύο δυνατότητες – Είτε τους εξοντώνουμε είτε τους αποτρέπουμε»

Η συνομιλία Μπάιντεν και Νετανιάχου

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε: «Οι δύο ηγέτες μίλησαν λεπτομερώς για την κατάσταση στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην «υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων», καθώς και στις συνεχείς διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και τοπικών κυβερνήσεων».

Αν και οι σύμβουλοί του τον προέτρεψαν να μη μιλήσει δημόσια για εκεχειρία, ο Μπάιντεν και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πίεσαν για μια κατάπαυση του πυρός στις συνομιλίες τους με τον Νετανιάχου και τους ισραηλινούς συναδέλφους τους.

Η αμερικανική πλευρά ζήτησε επίσης από τον Ισραήλ να δημοσιοποιήσει και τον λόγο που οδηγήθηκαν στον βομβαρδισμό του κτιρίου που στέγαζε τα γραφεία των Associated Press και Al Jazeera.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024