Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εργασιακά: Αρνήθηκαν να δουλέψουν υπερωρίες και αναγκάστηκαν σε δήλωση... συμμόρφωσης

Εργασιακά: Αρνήθηκαν να δουλέψουν υπερωρίες και αναγκάστηκαν σε δήλωση… συμμόρφωσης

Γεύση του οργίου αυθαιρεσίας που θα ακολουθήσει με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά αποτελεί για πολλούς το απίστευτο περιστατικό που συνέβη σε εταιρεία στις Σέρρες. Ενδεικτική η κατάληξη του συμβάντος με δήλωση... συμμόρφωσης από τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να δουλέψουν υπερωρίες

Γεύση του οργίου αυθαιρεσίας που θα ακολουθήσει με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά αποτελεί για πολλούς το περιστατικό που συνέβη σε εταιρεία στις Σέρρες, προς απογοήτευση του υπουργού που υποστηρίζει ότι με το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζεται πλήρως το πενθήμερο και το 8ώρο, αλλά και η ελευθερία και η δύναμη του εργαζομένου για την οργάνωση του χρόνου του.

Το αφεντικό βιάστηκε να εφαρμόσει τις προβλέψεις του νομοσχεδίου πριν καν αυτό ψηφιστεί ζητώντας από 10 εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωριακά επί δύο ημέρες.

Όταν οι μισοί από αυτούς αρνήθηκαν… τους έδωσαν να υπογράψουν έγγραφη επίπληξη όπου δήλωναν μεταξύ άλλων ότι στο εξής θα είναι υπάκουοι και θα συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της εταιρείας.

«…δηλώνω ότι δέχτηκα παρατήρηση από τον (…) διότι αρνήθηκα να εργαστώ υπερεργασιακά για μία ώρα τις ημερομηνίες 12/05, 13/05 και 14/05, επηρεάζοντας την ορθή λειτουργία της παραγωγής του εργοστασίου, και δηλώνω ότι από εδώ και στο εξής θα συμμορφωθώ με τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στο εργοστάσιο» αναφέρεται στο έγγραφο.

Το απαράδεκτο αλλά όχι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα γεγονός εκβιασμού εργαζομένων απακαλύπτει το epiloges.tv.

Ο δικηγόρος των εργαζομένων που αναγκάστηκαν σε δήλωση μετανοίας και συμμόρφωσης, κάνει λόγο για ξεκάθαρη διαστρέβλωση του νέου νόμου και θα απευθυνθεί, όπως λέει, όχι μόνο στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Βουλή και τον υπουργό εργασίας.

Η επίπληξη και η δήλωση μετανοίας

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024