Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προανακριτική - Καλογρίτσας: Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα sms - Με μήνυση απειλεί ο Παππάς

Προανακριτική – Καλογρίτσας: Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα sms – Με μήνυση απειλεί ο Παππάς

Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Κελέση για αλλοίωση των πρακτικών προαναγγέλλει ο Νίκος Παππάς μετά την κατάθεση των «καυτών» sms που αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας ότι αντάλλασσε με τον πρώην υπουργό.

Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Κελέση προαναγγέλλει ο Νίκος Παππάς μετά την κατάθεση των «καυτών» sms που αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας ότι αντάλλασσε με τον πρώην υπουργό.

Θυμηδία

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι τα sms που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική προκαλούν θυμηδία, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν τον κ. Κελέση για αλλοίωση των πρακτικών.

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι «η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του».

Μηδαμινής αποδεικτικής αξίας

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεση, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά υποστήριξε ότι «η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως  της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

Όπως υποστηρίζουν από το ΣΥΡΙΖΑ, αφαιρέθηκε επίσης ολόκληρο απόσπασμα από την τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, όπως επίσης η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο, ο οποίος της είπε υποτιμητικά ότι νομίζει πως βρίσκεται σε κομμωτήριο.

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε αίτημα να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης είτε ο ίδιος είτε μέλος της Επιτροπής. Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα ως προς το σκέλος να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και έκανε δεκτό να ακουστούν από μέλος της Επιτροπής.

Ενώπιον ποινικού δικαστηρίου

Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία.

»Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

»Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.

»Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

»Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

»Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;»

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024