Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ταινία «alumination» διερευνά την κληρονομιά του εμβληματικού τρέιλερ «airstream»

Η ταινία «alumination» διερευνά την κληρονομιά του εμβληματικού τρέιλερ «airstream»

Tο θρυλικό ταξιδιωτικό τρέιλερ «airstream» γίνεται το επίκεντρο μιας νέας ταινίας που εξερευνά την ιστορία και την 90χρονη κληρονομιά του αμερικανικού οχήματος.

Tο θρυλικό ταξιδιωτικό τρέιλερ «airstream» γίνεται το επίκεντρο μιας νέας ταινίας που εξερευνά την ιστορία και την 90χρονη κληρονομιά του αμερικανικού οχήματος.


Με τίτλο «alumination», το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους αφηγείται την ιστορία των αεροδυναμικών «ασημένιων σφαιρών», καθώς και των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν.

Καθώς η πανδημία του κοροναϊού έχει αποδείξει ότι το κάμπινγκ είναι μια ιδανική λύση για να ξεφύγει κανείς από τα στενά όρια των εσωτερικών χώρων, η σαγηνευτική ταινία σίγουρα θα προκαλέσει «την επιθυμία να γεμίσεις βαλίτσες και να ανακαλύψεις τι βρίσκεται πέρα ​​από την επόμενη σειρά λόφων».


Το 1929, ο επιχειρηματίας, ταξιδιώτης και ονειροπόλος Wally Byam δημιούργησε το πρώτο ρυμουλκούμενο «airstream» στην πίσω αυλή του σπιτιού του στην Καλιφόρνια. Δύο χρόνια αργότερα, το 1931, ο Byam ίδρυσε την εταιρεία και άρχισε να κατασκευάζει ρυμουλκούμενα για τους φίλους και τους γείτονές του, τα οποία ονόμασε «airstreams» (ροές αέρα), μετά τον τρόπο που κινούνταν «σαν ένα ρεύμα αέρα» στο δρόμο. Έκτοτε, η 90χρονη κληρονομιά της εταιρείας διαμορφώθηκε από μια σειρά από θρυλικές στιγμές και ορόσημα, ενώ τα διαφορετικά μοντέλα της, όπως «bambi», «caravel» και «flying cloud», έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια για να εξυπηρετήσουν διάφορα χρήσεις.

Διαστημικό τρέλειρ

Εκτός από την προσφορά μιας ιδανικής λύσης για ταξίδια στο Σαββατοκύριακο ή για μεγάλες καλοκαιρινές διακοπές, το «airstream» έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές βασικές στιγμές της ιστορίας. Το Μάιο του 1955, ένα ρυμουλκούμενο παραδόθηκε στην έρημο της Νεβάδας, μαζί με πολλές άλλες μάρκες ταξιδιωτικών ρυμουλκουμένων, για να συμμετάσχει σε μια δοκιμή ατομικής βόμβας στο πλαίσιο μιας μελέτης της ομοσπονδιακής διοίκησης πολιτικής άμυνας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, χρησίμευσε ως κινητή εγκατάσταση καραντίνας για αστροναύτες εν μέσω φόβων ότι ενδέχεται να φέρουν πίσω ένα άγνωστο παθογόνο από την επιφάνεια της Σελήνης. Αργότερα, στη δεκαετία του 1980, το τρέιλερ θα βρει για άλλη μια φορά τη θέση του στο διάστημα όταν ένα τροποποιημένο excella airstream, με το παρατσούκλι« astrovan », επιλέχθηκε για να μεταφέρει τους αστροναύτες της εποχής στην τοποθεσία εκτόξευσης.

View this post on Instagram

A post shared by Melissa (@mshereme)

View this post on Instagram

A post shared by ALEMAOUSA (@alemaousa)

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το «airstream» συνεχίζεται ως η παλαιότερη εταιρεία ρυμουλκών ταξιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία και τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν, ο σκηνοθέτης Εric Bricker και η παραγωγός Lisa Hughes έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ, καταγράφοντας τον μαγευτικό κόσμο της εμβληματικής αμερικανικής μάρκας. Τραγουδισμένο από την τραγουδίστρια των B-52s Κate Pierson, το «alumination» συσκευάζει πρωτότυπο και αρχειακό υλικό, καθώς και συνεντεύξεις με την κοινότητα του airstream, σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που γιορτάζει τη ζωή στο δρόμο.

Δείτε το τρέιλερ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024