Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Ξεκινά νέος κύκλος ερευνών - Νέα κατάθεση θα δώσει ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ξεκινά νέος κύκλος ερευνών – Νέα κατάθεση θα δώσει ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του μόλις 11 μηνών βρέφους τους στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, και η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας, αλλά και τα νεότερα για την εν ψυχρώ δολοφονία 58χρονου στη Μεταμόρφωση, και που προσανατολίζονται οι έρευνες.

Στο θέμα της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, η Άρια Καλύβα σημείωσε ότι σήμερα ξεκινά νέος κύκλος ερευνών.

«Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το φονικό στα Γλυκά Νερά, οι αστυνομικοί ξεκινούν από σήμερα έναν κύκλο νέων ερευνών. Ο 32χρονος θα κληθεί για κατάθεση εκ νέου. Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν να μάθουν πόση ώρα έμειναν οι δράστες στη μεζονέτα και πώς έδρασαν. Επίσης θα ζητήσουν κάποια χαρακτηριστικά από τα πρόσωπά τους. Όπως έδεσαν τον 32χρονο οι δράστες, είχε μία χαραμάδα οπτικής επαφής και έτσι μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τους δράστες. Θα του δείξουν φωτογραφίες, θα τον βάλουν να ακούσει κάποιες γλώσσες και διαλέκτους», εξήγησε η Άρια Καλύβα.

Σχετικά με τη σύλληψη Γεωργιανού στα σύνορα, και κατά πόσο σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ίδια είπε ότι «Ο Γεωργιανός που συνελήφθη στα σύνορα, σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αλλά εμπλεκόταν σε περιστατικό με παρόμοια δράση. Ο 36χρονος είχε εμπλακεί σε μια ληστεία στο Πικέρμι, εισέβαλλε σε σπίτι, και έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι που διέμενε εκεί και την οικιακή βοηθό. Επιχείρησε να διαφύγει στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα. Δεν είχε πιαστεί τότε, αλλά υπήρχε DNA του στο χώρο».

«Οι έμπειροι αστυνομικοί θα συνδυάσουν όλες τις περιπτώσεις που υπήρχαν πριν, και υπόπτους που είχαν διαπράξει παρόμοια αδικήματα. Θα γίνει μια εκτενής έρευνα και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλύτερα να μην συζητάμε τα στοιχεία. Είναι δύσκολες ώρες», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος.

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που κάποιοι επιμένουν ενώ έχουν ήδη πάρει χρήματα, συνεχίζουν να βασανίζουν τα θύματά τους, υπάρχει πληροφόρηση. Είναι περίεργο ότι ενώ τους είπε που είναι τα χρήματα αμέσως, το ότι αυτοί επέμεναν λες και είχαν πληροφόρηση ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα στο σπίτι», σημείωσε ακόμα ο ίδιος.

«Ο 32χρονος πριν μερικές ημέρες είχε κάνει ανάληψη 100 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει οικόπεδο στο Ντράφι. Αυτό φαίνεται πως το γνώριζαν οι δράστες, αλλά δε γνώριζαν ότι η αγοραπωλησία είχε ήδη γίνει. Δεν πείστηκαν όταν τους έδωσε τα λεφτά που υπήρχαν στο σπίτι και ζητούσαν και άλλα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν οι δράστες να πήγαν μόνο να κάνουν τη ληστεία, και στη συνέχεια να προέκυψε ο φόνος. Επίσης οι αστυνομικοί θα ελέγξουν ποια κινητά εξέπεμπαν στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας», εξήγησε η Άρια Καλύβα.

Εν ψυχρώ δολοφονία 58χρονου στη Μεταμόρφωση

Σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία 58χρονου στη Μεταμόρφωση, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές, η Άρια Καλύβα είπε ότι «Έξι φορές τον πυροβόλησαν. Οι τρεις τον βρήκαν στο στήθος. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το παρελθόν του 58χρονου, και να εντοπίσουν με ποιους είχε διαφορές».

«Τα συμβόλαια θανάτου είναι μια παλιά ιστορία. Υπάρχουν κάποιοι ποινικοί που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, αλλά και κάποιοι που έρχονται από το εξωτερικό. Υπάρχουν εκατοντάδες συλλήψεις για παράνομη οπλοφορία, που τους οδηγούμε για απλό πλημμέλημα, και βγαίνουν το επόμενο λεπτό για αναστολή. Δεν τα βλέπουμε αυτά. Η αστυνομία κάνει προσπάθεια, αλλά δυστυχώς όταν κάποιος είναι αποφασισμένος και δεν έχει γίνει κάποιος έλεγχος πριν, φτάνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», είπε από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος.

«Η ιδιαιτερότητα των συμβολαίων θανάτου είναι ότι άλλος είναι ο ηθικός και άλλος ο φυσικός αυτουργός. Αυτό δεν μπορούν να δέσουν τις περισσότερες φορές οι αστυνομικοί με στοιχεία», εξήγησε η Άρια Καλύβα.

«Αυτός που κουβαλάει παράνομα όπλα για να κάνει μια τέτοια πράξη, αν δεν αυξηθεί η ποινή για την παράνομη οπλοφορία, να ξεκινάει από τα δέκα χρόνια χωρίς αναστολή, θα κουβαλάει το όπλο και δε θα φοβάται. Αλλά αν αυξηθεί η ποινή για την παράνομη οπλοφορία θα το σκεφτεί αλλιώς», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυροειδάκος.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024