Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Ένας Λιβανέζος νεκρός από ισραηλινά πυρά σε διαδήλωση στα σύνορα των δύο χωρών

Παλαιστίνη: Ένας Λιβανέζος νεκρός από ισραηλινά πυρά σε διαδήλωση στα σύνορα των δύο χωρών

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους δύο Λιβανέζους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ένας από τους Λιβανέζους διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης στα σύνορα με το Ισραήλ υπέκυψε στα τραύματά του, μετέδωσε το δημόσιο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI.

Ο νεαρός διαδηλωτής, ηλικίας 21 ετών, είχε μεταφερθεί στο δημόσιο νοσοκομείο Μαρτζαγιούν, στον νότιο Λίβανο.

Ένας δεύτερος Λιβανέζος τραυματίστηκε σε αυτήν τη διαδήλωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν όταν δύο οβίδες έπεσαν κοντά τους, αφού «ένας αριθμός νεαρών διαδηλωτών επιχείρησε να διεισδύσει στη μεθοριακή κοινότητα Μετούλα», στο βόρειο Ισραήλ.

Αμέσως μετά, άνδρες του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου έφτασαν στην περιοχή για να απωθήσουν τους δεκάδες νεαρούς από τα σύνορα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης και της Χεζμπολάχ, είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πεδιάδα του Χιάμ, απέναντι από τη Μετούλα, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα σύνορα. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε ένα χωράφι και οι φλόγες επεκτάθηκαν μέχρι τα σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι άρματά του έβαλαν «με προειδοποιητικά πυρά εναντίον ενός αριθμού ταραξιών» που πέρασαν τα σύνορα και επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος. Η ανακοίνωση δεν κάνει καμία αναφορά σε τραυματίες.

Χιλιάδες οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στο Λίβανο

Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, κατά τη διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού πολέμου το 1948, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι/ες εγκατέλειψαν ή εκδιώχθηκαν και μετακινήθηκαν από τα σπίτια τους στο Ισραήλ.

Μια μεγάλη ομάδα από αυτούς/ές ζήτησε καταφύγιο στον γειτονικό Λίβανο. Για επτά δεκαετίες, οι παλαιστίνιοι/ες πρόσφυγες και οι απόγονοί τους, οι οποίοι/ες θεωρούνται επίσης πρόσφυγες, εξακολουθούν να ζουν σε επίσημους και άτυπους καταυλισμούς στις πέντε επαρχίες της χώρας.

Μια επίσημη απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2017 κατέγραψε τον αριθμό των παλαιστινίων προσφύγων που κατοικούν στο Λίβανο και ανέρχονται στα 174.422 άτομα, που ζουν σε 12 επίσημους καταυλισμούς και 156 άτυπα στρατόπεδα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024