Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown: Μαζική «έξοδος» Αθηναίων και Θεσσαλονικέων

Lockdown: Μαζική «έξοδος» Αθηναίων και Θεσσαλονικέων

Η απελευθέρωση των διατοπικών μετακινήσεων προκαλεί «συμφόρηση» σε λιμάνια και κοντινούς προορισμούς των αστικών κέντρων.

Πρώτη ανάσα ελευθερίας για χιλιάδες εκδρομείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλεύονται το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση του lockdown, για να επισκεφθούν έναν κοντινό προορισμό ή τις εξοχικές τους κατοικίες.

Ουρές σχηματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με τα νησιά του Αργοσαρωνικού να έχουν την τιμητική τους.

Διαβάστε επίσης: Βουλιάζουν οι κοντινοί προορισμοί της Αττικής από την Παρασκευή

Την ίδια στιγμή στην έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Χαλκιδική επιβεβαιώνεται πως – τουλάχιστον για τους Θεσσαλονικείς – σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

Ουρές αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Χαλκιδική, με τους οδηγούς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιτέλους μπορούν να επισκεφθούν τις εξοχικές τους κατοικίες, μετά από τόσους μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χαλκιδική ήταν «απαγορευμένη» για τους Θεσσαλονικείς και το Πάσχα.

Γεμίζουν τα πλοία

Στα λιμάνια το πρωί μύριζε …Δεκαπενταύγουστος και οι λιμενικοί προσπαθούσαν να τηρήσουν τις αποστάσεις στις ουρές.

Το πλοίο για Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη με αναχώρηση στις 07:25 το πρωί από Πειραιά ήταν γεμάτο και στα μπαλκόνια του πλοίου οι κρεμασμένοι επιβάτες θύμιζαν εικόνες 2019.

Την διαδικασία επέβλεψε και ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σημείωσε πως η πληρότητα στα πλοία με καμπίνα θα φτάνει στο 85%, ενώ σε εκείνα χωρίς καμπίνα στο 80%.

Για προορισμoύς όπως η κοντινή Αίγινα οι ουρές ήταν μεγάλες για εισιτήρια και επιβίβαση. Για τα νησιά απαραίτητο είναι το πράσινο πιστοποιητικό το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, ή αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε αρνητικό rapid ή self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόησης. Από το πράσινο πιστοποιητικό εξαιρούνται η Λευκάδα, η Εύβοια και η Σαλαμίνα.

Εξόρμηση στα εξοχικά

Κυκλοφορία όπως παλιά και στις Εθνικές οδούς. Οι δρόμοι γέμισαν με αυτοκίνητα και στα διόδια από νωρίς η κίνηση ήταν πυκνή.

Οι Θεσσαλονικείς όμως ήταν αυτοί που πραγματικά πήραν το αίμα τους πίσω. Η εικόνα μιλάει μόνη της. Από νωρίς δεν έπεφτε καρφίτσα. Τα έργα που γίνονταν έκαναν ακόμα μεγαλύτερο το ατελείωτο μποτιλιάρισμα για την Χαλκιδική.

Και όσοι Θεσσαλονικείς ήταν το πρωί στην πόλη μετρούσαν αντίστροφα για την δική τους έξοδο.

Πέρα από τους κλασικούς προορισμούς, τα κοντινά νησιά και τις παραλίες το δικό του μερίδιο διεκδικούν και ενναλακτικοί προορισμοί.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024