Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλιάζουν οι κοντινοί προορισμοί της Αττικής από την Παρασκευή

Βουλιάζουν οι κοντινοί προορισμοί της Αττικής από την Παρασκευή

Το άνοιγμα των διατοπικών μετακινήσεων μετά από τόσους μήνες δείχνει στους Αθηναίους την έξοδο από την πόλη με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Εξαντλούνται τα εισιτήρια της Κυριακής.

Πως και πως περιμένουν οι κάτοικοι της Αττικής το Σαββατοκύριακο για να ξεκλέψουν κάποιες στιγμές στην εξοχή. Την τιμητική τους έχουν οι κοντινοί προορισμοί, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού ή το Ναύπλιο, που ενδείκνυνται για σύντομες και οικονομικές αποδράσεις.

Μετά από τόσους μήνες «εγκλεισμού» στην Αθήνα, και με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό οι κρατήσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ και οι επαγγελματίες της εστίασης φιλοδοξούν να δουν αυξημένη κίνηση στα μαγαζιά τους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικό είναι ότι για την επιστροφή της Κυριακής υπάρχουν ήδη δρομολόγια από την Αίγινα και το Αγκίστρι που είναι δεν διαθέτουν πλέον εισιτήρια.

Είναι γεγονός πως οι κοντινοί στην Αττική προορισμοί, κατάφεραν και την περσινή δύσκολη χρονιά να δείξουν μεγαλύτερη αντοχή, καθώς τόσο τα περιοριστικά μέτρα όσο και η οικονομική κατάσταση οδήγησαν πολλούς Αθηναίους να εκτιμήσουν την Αίγινα και το Αγκίστρι περισσότερο από άλλες χρονιές.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης στο newsit.gr «Έχουμε ήδη κρατήσεις γι αυτό το Σαββατοκύριακο, κρατήσεις που ξεκίνησαν από την αρχή αυτής της εβδομάδας»,  και συνεχίζει:

«Κάποιες ξεκινούν και από Παρασκευή απόγευμα. Και 1000 άτομα πάντως να δεχτούμε αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι για εμάς ένα πολύ ικανοποιητικό νούμερο. Το πρώτο βέβαια αυτό εκδρομικό Σαββατοκύριακο θα είναι πιλοτικό.

Ακόμα και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν έχουν καλά καλά συνειδητοποιήσει ότι ξανανοίγουμε. Από τις 3.500 ξενοδοχειακές κλίνες, έτοιμες αυτή τη στιγμή είναι οι 1000. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είμαστε καλύτερα οργανωμένοι».

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Ελευθέρας στα ταξίδια από την Παρασκευή – «Κλειδί» τα self test και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Το ενδιαφέρον που εισπράττουμε από τους Αθηναίους είναι πολύ μεγάλο.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καλοκαίρι του 2021, θα είναι το καλοκαίρι της Αίγινας. Το ότι είναι δίπλα στην πόλη με την ασφάλεια που δίνει αυτή η μικρή απόσταση από την Αθήνα, τα πολλά δρομολόγια των πλοίων, αλλά και τα λιγότερα έξοδα που απαιτεί εκ μέρους των εκδρομέων μέσα σε μια οικονομικά ζορισμένη χρονιά, μας έφερε στη θέση των κερδισμένων προορισμών εν μέσω πανδημίας. Σκεφτείτε ότι πέρυσι φτάσαμε μέσα σε μια κάκιστη χρονιά το 50% που είχαμε κάνει το 2019 όπου και είχαν σπάσει τα κοντέρ. Κρατηθήκαμε πολύ καλά», καταλήγει.

Αυξημένη η κίνηση και στο Ναύπλιο

Οι επαγγελματίες του Ναυπλίου βλέπουν το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ιδίως από την Αθήνα. Μεγαλύτερη αισιοδοξία ωστόσο υπάρχει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που αναμένεται αύξηση των αφίξεων

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024