Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίες 65+ σε κίνδυνο

Κυρίες 65+ σε κίνδυνο

Ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους

Σύμφωνα με τα προχθεσινά στοιχεία (11 Μαΐου) στα νοσοκομεία υπήρχαν 425 διασωληνωμένοι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, από τους οποίους 248 (58%) ήσαν άνδρες και 177 (42%) ήσαν γυναίκες. Ακριβώς τρεις μήνες πριν, στις 11 Ιανουαρίου, όταν ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί, οι διασωληνωμένοι ήσαν 214, από τους οποίους 149 άνδρες (70%) και 65 γυναίκες (30%).

Θεωρητικά – εννοώ με βάση τον προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί – όλοι οι άνω των 65 έπρεπε να έχουν κάνει μία τουλάχιστον δόση εμβολίου και επομένως τα κρούσματα να είναι πολύ λιγότερα. Γνωρίζουμε όμως ότι δυστυχώς έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από 2 στους 3, και για τούτο ασκείται (και θα ασκείται) τόση πίεση στο νοσηλευτικό σύστημα.

Εχει όμως ενδιαφέρον, νομίζω, ότι από τότε που άρχισαν οι εμβολιασμοί, το ποσοστό των διασωληνωμένων γυναικών 65+ έχει αυξηθεί από 30% στο 42%, κατά 12 μονάδες, που θα πει κατά 40%. Αν οι αναλογίες ήσαν οι ίδιες, σήμερα θα νοσούσαν σοβαρά μόνο 127, θα ήσαν 50 λιγότερες κυρίες σε κρίσιμη κατάσταση. Στις ηλικίες κάτω των 65 η αύξηση των σοβαρά νοσουσών είναι ελάχιστη, από 31% σε 33%.

Γνωρίζαμε ευθύς εξ αρχής ότι οι άνδρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την Covid-19 – αλλά με τον εμβολιασμό αυτή η διαφορά μικραίνει: τα εμβόλια είναι ανδρική συνωμοσία κατά των γιαγιάδων; Παρουσιάζουν οι μεταλλάξεις προτίμηση προς το γυναικείο φύλο, ιδιαίτερα των προχωρημένων ηλικιών; Ή οι γιαγιάδες είναι θύματα αγάπης και ανισότητας, εκτίθενται περισσότερο με τα εγγόνια και πληρώνουν το αντίτιμο; Αλλά γιατί να εμφανιστεί με τον εμβολιασμό αυτό το φαινόμενο;

Ή μήπως κινδυνεύει η ζωή 40% περισσότερων γυναικών από όσες νοσούν επειδή οι 65+ γυναίκες δεν εμβολιάζονται όσο οι ομήλικοί τους άνδρες; Κάτι που το ξέρει ο ΕΟΔΥ αλλά δεν μας το λέει; Μήπως πείθονται ευκολότερα ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα ή αχρείαστα, διότι είναι «θέμα πίστεως» η Covid-19 ή διότι «υπάρχουν τσιπάκια»; Δικαιολογημένη, νομίζω, εικασία, δεδομένου ότι η ομάδα που επισκέπτεται πολύ εκκλησίες και βλέπει πολλή τηλεόραση είναι ακριβώς οι 65+ κυρίες. Δυστυχώς, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος και διαπιστώνουμε όλοι στις οθόνες μας, υπάρχουν και ιεράρχες και τηλεπερσόνες που αδιαφορούν για τη ζωή των συνανθρώπων τους.

Νομίζω ότι το θέμα απαιτεί εξηγήσεις, οδηγίες και μέτρα ώστε να προφυλαχθούν οι 65+ κυρίες από επιτήδειους που «δεν έχουν τον Χριστό τους», και ας ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024