Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Αύριο η Αλόννησος αποχαιρετά την Καρολάιν - Αγωνία για απόδοση δικαιοσύνης

Γλυκά Νερά: Αύριο η Αλόννησος αποχαιρετά την Καρολάιν – Αγωνία για απόδοση δικαιοσύνης

Το ύστατο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στην 20χρονη Καρολάιν αύριο στην Αλόννησο. Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών. Το προφίλ των δραστών και οι παρεμβάσεις της δικαιοσύνης για γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τη στιγμή που το νησί της Αλοννήσου ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την 20χρονη Καρολάιν, η αγωνία για τη σύλληψη των δραστών μεγαλώνει με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δίνει το στίγμα της σημασίας που έχει η γρήγορη εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος για την πολιτεία και τη δικαιοσύνη.

Στην Αλόννησο, οι συγγενείς και οι φίλοι της άτυχης κοπέλας ετοιμάζονται αύριο να της πουν το τελευταίο αντίο.

«Χάσαμε έναν άγγελο», αναφέρουν καθώς το 20χρονο κορίτσι έχει αφήσει το αποτύπωμά της στις καρδιές των κατοίκων του νησιού που αύριο την αποχαιρετούν στις 15.00.

Στο ΜEGA μίλησε φίλη της οικογένειας της Καρολάιν, περιγράφοντάς της σαν ένα ξεχωριστό και χαρούμενο κορίτσι.

«Χάσαμε ένα άγγελο από το νησί μας. Το ζήλεψαν οι άγγελοι και το πήραν μαζί του. Το παιδί αυτό ήταν πολυτάλαντο, δραστήριο, χαμογελαστό. Σε όποιο χώρο έμπαινε, φώτιζε το σύμπαν».

Κλίμα οδύνης στην Παλαιά Χώρα Αλοννήσου εκεί βρίσκεται το πατρικό σπίτι της Καρολάιν. Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία της με τους συγγενείς και τους φίλους να λένε το τελευταίο αντίο.

«Στην αρχή μέχρι να μάθουμε, δεν το πιστεύαμε καν ότι μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο. Είναι λίγο δύσκολο για ένα κορίτσι 20χρονών να πιστέψεις κάτι τέτοιο».

«Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι…».

Αύριο στις 15.00 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Αλοννήσου θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια της 20χρονης μητέρας για τον ύστατο αποχαιρετισμό.

Συντετριμμένος ο 32χρονος

Τραγική φιγούρα ο 32χρονος πιλότος που είναι σε συνεχή επαφή με τις Αρχές προκειμένου να τους βοηθήσει με όσες λεπτομέρειες μπορέσει. Ο ίδιος πήγε σήμερα στον τόπο του εγκλήματος και συγκλονισμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς.

«Δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ η αστυνομία. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί. Δεν έχει περάσει το πρώτο σοκ».

Το μόνο που ζητά ο 32χρονος τραγικός πατέρας της οικογένειας που μέσα σε λίγη ώρα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με τη δολοφονία της γυναίκας του δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι τους, είναι να συλληφθούν οι δολοφόνοι.

«Έχει όσα περισσότερα μπορεί και κάθε μέρα αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άνθρωποι στο δρόμο και ψάχνουν. Αυτό ξέρω είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο μπορώ να τους βοηθήσω. Αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά».

«Είδα τη γυναίκα μου νεκρή όταν με έλυσαν»

«Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και με έλυσαν», αναφέρει ο 32χρονος με τρεμάμενη φωνή.

«Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά δεν… Τους είχαμε πει ήδη που είναι τα χρήματα… Όταν με έλυσε η αστυνομία. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί μέσα με έλυσαν και έβγαλαν από το κεφάλι μου τα επιθέματα».

Γροθιά στο στομάχι και τα λόγια του για την 11 μηνών κορούλα του που είδε τους αδίστακτους δράστες να σκοτώνουν τη μητέρα της.

«Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει όποιος δει κάτι είμαι σίγουρος πως θα τρέξει. Έχουμε πάρει πολύ αγάπη. Έχω πολλούς ανθρώπους κοντά μου και η κόρη μου το ίδιο. Παιδιά συγγνώμη δεν είμαι καθόλου καλά».

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Οι αστυνομικοί βρήκαν το μωρό να χτυπάει την Καρολάιν για να την ξυπνήσει

Που εστιάζουν οι Αρχές

Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι οι κακοποιοί έκαναν λάθη τα οποία μπορεί να τους προδώσουν.

Η 20χρονη Καρολάιν πάλεψε μαζί τους και αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων αλλά και τον συνεργό τους που έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στρέφεται σε τουλάχιστον 10 παλαιότερες ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια εντός και εκτός Αττικής που έχουν συνοδευτεί από κακοποιήσεις των ενοίκων τους αλλά και σε ένα κύκλο 50 ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί τους τελευταίους 6 μήνες.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει ιδιαίτερα 3 ληστείες που έχουν γίνει από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Απριλίου, στο Κορωπί, την Αρτέμιδα και την Αγία Παρασκευή.

Και στις 3 αυτές περιπτώσεις οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Οι δράστες ήταν τρεις. Έδεσαν τα θύματά τους για να τα πιέσουν να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τα λεφτά τους. Και στις 3 περιπτώσεις, οι δράστες, άσκησαν υπέρμετρη βία.

Το ασφυκτικό δέσιμο και η ακινητοποίηση του 32χρονου πιλότου και ασφαλώς η δολοφονική ενέργεια σχετίζεται όχι μόνο για να μείνουν ανεμπόδιστοι οι δράστες στη ληστεία, αλλά και να μπορέσουν να διαφύγουν πιο εύκολα. Η ληστεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 05:00 και η αστυνομία ενημερώθηκε στις 06:00.

Οι αστυνομικοί συγκρίνουν τα δείγματα που βρήκαν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, με παλαιότερα δείγματα από σεσημασμένους κακοποιούς άλλων εγκλημάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ήδη οι αστυνομικοί είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των δραστών που ήταν μέσα στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά

Το προφίλ των δραστών

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο ένας εκ των δραστών, ο «κοντός», είναι εκείνος που έδεσε και έπνιξε την άτυχη 20χρονη. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έχει περίπου 1,70 ύψος και είναι ευτραφής. Επίσης, φορούσε μια μπαλακλάβα στο πρόσωπο.

Οι άλλοι δύο δράστες είναι εκείνοι που ακινητοποίησαν και έδεσαν τον σύζυγο, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο 33χρονος, ήταν ψηλοί, αδύνατοι, μαυροντυμένοι άντρες. Ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο, ενώ ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι.

Οι κάμερες

Οι αστυνομικοί αναλύουν υλικό από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κάμερες, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί δύο ή τρία αυτοκίνητα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα και δεν αποκλείεται κάποιο από αυτά να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι το σπίτι του ζευγαριού βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό, έχει προσανατολίσει τις έρευνες σε εγκληματικές ομάδες από τη Δυτική Αττική, οι οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν αυτήν την οδό, καθώς τους διευκολύνει στην διαφυγή τους.

Μία από τις κάμερες έχει καταγράψει και τις κινήσεις ενός υπόπτου το πρωί του αποτρόπαιου εγκλήματος με τζόκεϊ και σακίδιο, υλικό που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και εξετάζεται ενδελεχώς.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Νέα κατάθεση του τραγικού συζύγου – Η αναπαράσταση του εγκλήματος και το DNA

Εισαγγελική παρέμβαση για το έγκλημα

Την παρέμβασή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να συμβάλλουν «κατά το μείζον» στην προανάκριση εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος και στον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων οι εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κ. Πλιώτας στο έγγραφο της παραγγελίας του, υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Τσιάρας: Διπλασιασμός της πραγματικής έκτισης ποινής για ειδεχθή εγκλήματα

Πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να διπλασιαστεί από τα 2/5 στα 4/5 για τα σοβαρά εγκλήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

«Μέχρι τα μέσα του 2021 θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις αλλαγές στον ΠΝ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, δεν βιαζόμαστε, δε βασιζόμαστε στην ψυχολογία της στιγμής» ξεκαθάρισε.

Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024