Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αποστολή μεσολαβητή για αποκλιμάκωση της έντασης στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Αποστολή μεσολαβητή για αποκλιμάκωση της έντασης στο Ισραήλ

Τον ρόλο του απεσταλμένου αναλαμβάνει ο Χάντι Αμρ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές Υποθέσεις, ο οποίος θα παροτρύνει τις δύο πλευρές εκ μέρους του προέδρου Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αποστέλλεται απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή ώστε να παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να «αποκλιμακώσουν» τη βία.

Μάλιστα, στις δηλώσεις του ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε «σπαρακτικές» τις σκηνές βίας που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. «Οι εικόνες που είδαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι σπαρακτικές. Και η απώλεια οποιασδήποτε ζωής άμαχου πληθυσμού είναι μια τραγωδία», τόνισε.

Τον ρόλο του απεσταλμένου αναλαμβάνει ο Χάντι Αμρ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές Υποθέσεις, ο οποίος θα «ταξιδέψει στην περιοχή για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους… και να τους παροτρύνει εκ μέρους του προέδρου Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας».

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε το Ισραήλ να κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποφυγή απώλειας άμαχου πληθυσμού. «Νομίζω ότι το Ισραήλ έχει ένα επιπλέον καθήκον να προσπαθήσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποφύγει απώλειες άμαχου πληθυσμού, ακόμα κι αν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον λαό του».

Από την πλευρά του το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επανέλαβε την «ακλόνητη στήριξη» της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Ο υπουργός Όστιν εξέφρασε την ακλόνητη στήριξη του υπουργείου στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπεραμύνεται την χώρα του και τον λαό του», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

«(Ο Όστιν) επανέλαβε τη σημασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024