ΗΠΑ: Μαθήτρια της έκτης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο – Τραυμάτισε ελαφρά δύο μαθητές και έναν επιστάτη
Η μαθήτρια, που φοιτούσε στο σχολείο της μικρής πόλης Ρίγκπι, συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ή την ηλικία της. Οι ηλικίες των μαθητών της έκτης τάξης είναι μεταξύ 11 με 12 ετών
Μια μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού άνοιξε πυρ χθες μέσα σε ένα σχολείο στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα πριν αφοπλιστεί από έναν δάσκαλο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Η μαθήτρια, που φοιτούσε στο σχολείο της μικρής πόλης Ρίγκπι, συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ή την ηλικία της. Οι ηλικίες των μαθητών της έκτης τάξης είναι μεταξύ 11 με 12 ετών.

«Σήμερα το πρωί περίπου στις 9:08 π.μ., μια μαθήτρια της έκτης τάξης έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της. Πυροβόλησε αρκετές φορές μέσα στην εγκατάσταση και τραυμάτισε τρία άτομα. Δύο από αυτά είναι μαθητές και ένας επιστάτης του σχολείου», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Τζέφερσον, Στιβ Άντερσον σε συνέντευξη τύπου.
Τόνισε ότι οι τραυματισμοί ήταν ελαφροί και ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ζωές των τριών θυμάτων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
«Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ένας δάσκαλος αφόπλισε την μαθήτρια και την κράτησε μέχρις ότου η αστυνομία την συλλάβει», πρόσθεσε ο σερίφης Άντερσον, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει τα κίνητρα του παιδιού.
Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στην είσοδο του σχολείου και συνεχίστηκαν έξω από αυτό, είπε.
Μια μάστιγα για τις ΗΠΑ, οι επιθέσεις ενόπλων αναβιώνουν συνεχώς τις συζητήσεις για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στη χώρα, χωρίς οι συζητήσεις να καταγράφουν κάποια απτή πρόοδο.
Πολλοί Αμερικανοί παραμένουν πολύ προσκολλημένοι στα όπλα τους και έσπευσαν να αγοράσουν περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας, και ακόμη περισσότερο κατά τις μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2020 και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.
Πέρυσι, περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Gun Violence Archive.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442