Θρίλερ με την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Το Ιράν υποστηρίζει ότι συμφώνε με τις ΗΠΑ για ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά η Ουάσιγκτον το διαψεύδει.
Το Ιράν θα απελευθερώσει τέσσερις Αμερικανούς που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε αντάλλαγμα με τέσσερις Ιρανούς, που κρατούνται στις ΗΠΑ και θα αποδεσμεύσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε “παγωμένα” ιρανικά κεφάλαια, μετέδωσε σήμερα ένα φιλοιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Ιρανούς αξιωματούχους.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο, επιβεβαίωσε την είδηση του Al Mayadeen.
Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις πληροφορίες περί ανταλλαγής κρατουμένων
Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις πληροφορίες περί ανταλλαγής κρατουμένων με το Ιράν.
«Οι πληροφορίες ότι μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων έχει επιτευχθεί δεν είναι αληθινές», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος Tύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.
«Όπως έχουμε πει, θέτουμε πάντα το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται ή αγνοούνται στο Ιράν. Δεν θα σταματήσουμε εως ότου μπορέσουμε να τους επανενώσουμε με τις οικογένειές τους».
Το Ιράν και οι διεθνείς δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες για την επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με την Ουάσιγκτον, από την οποία είχε αποσυρθεί πριν από τρία χρόνια.
Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι μια προσωρινή συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για να κερδηθεί χρόνος με στόχο μια μόνιμη διευθέτηση, η οποία θα περιλάμβανε την αποδέσμευση ιρανικών κεφαλαίων, που έχουν μπλοκαριστεί λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Εμπρησμοί αυτοκινήτων στελεχών της ΝΔ – Πέντε τραυματίες
- Μένει στο NBA: Ο Μπογκντάνοβιτς συμφώνησε με τους Ρόκετς
- Greece’s Demographic Warning: Deaths Far Outpace Births
- Οι αβρότητες Τραμπ προς Ερντογάν, τα F-35 και οι ανησυχίες Ελλάδας και Ισραήλ
- Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
- The Expla-in Project | Ζητούνται φιλόσοφοι για να δουλέψουν για την τεχνητή νοημοσύνη
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο 12χρονο παιδί – Νεκρός 66χρονος, με εγκαύματα η μητέρα
- Γιατί ρίχνει ο Άδωνις αλάτι στις πληγές των ακάλυπτων ασθενών του προγράμματος παχυσαρκίας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442