Ανάσταση με καλοκαιρία, με διπλή μάσκα, με προσπάθεια για διατήρηση των μέτρων, με διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, με πλατείες, δρόμους και προαύλια ιερών ναών, γεμάτα από πιστούς (δεν αποφεύχθηκαν – δυστυχώς – οι εικόνες συνωστισμού) και με την Αναστάσιμη Λειτουργία, να ξεκινά λίγο μετά τις 8 το βράδυ και όχι την ώρα που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Κάνοντας καθολική χρήση της μάσκας, ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς σε όλες τις εκκλησίες της Λέσβου για τον φετινό εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου.

Μικροί και μεγάλοι κρατώντας τις λαμπάδες τους αντάλλαξαν ευχές στις 21:00 όταν οι ιερείς των εκκλησιών έψαλαν το Χριστός Ανέστη.

Το “δεύτε λάβετε φως” και το “Χριστός Ανέστη”, προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

Η ατμόσφαιρα με τα αναμμένα κεριά και τις λαμπάδες, με τις ψαλμωδίες και τα πυροτεχνήματα, ήταν άκρως εντυπωσιακή και μοναδική.

Λίγο μετά τις 21.00, ο ουρανός της Λέσβου γέμισε βεγγαλικά που φώτισαν τη νύχτα για αρκετά λεπτά

Στο κέντρο της Μυτιλήνης ειδικά, τα πυροτεχνήματα του Δήμου έπεσαν σαν πολύχρωμη βροχή από τις 21.00 και έπειτα. Βεγγαλικά έφταναν σε μεγάλο ύψος πάνω από την πόλη τόσο από την πλευρά της προκυμαίας, όσο όμως και από την πλευρά του Χαλικα.

Επί δέκα λεπτά, παράλληλα με το «Χριστός Ανέστη» οι πολίτες της Μυτιλήνης απολάμβαναν τις πολύχρωμες βεντάλιες πυροτεχνημάτων που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Ο κόσμος βίωσε τη Θεία Λειτουργία της Ανάστασης, κάτι που πέρσι δεν μπόρεσε να κάνει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο