Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα

Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα

Ενωμένοι μπορούμε

Την προ κορωνοϊού εποχή, καθώς πλησίαζε το Πάσχα, δύο «στρατόπεδα» προέκυπταν στις φιλικές – οικογενειακές συζητήσεις.

Από τη μία, οι υπέρμαχοι του παραδοσιακού Πάσχα: με Επιτάφιο, Ανάσταση, κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα, σουβλιστό αρνί, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και μπόλικες ταβέρνες και τραπεζώματα.

Από την άλλη, οι οπαδοί του «φέτος κάτι διαφορετικό», που ένιωθαν κάθε Πάσχα να ζουν την πασχαλινή «ημέρα της Μαρμότας», σαν τον Μπιλ Μάρεϊ στην ομώνυμη κινηματογραφική κωμωδία, που παγιδευμένος στον χρόνο αναγκάζεται να ζει την ίδια ακριβώς ημέρα ξανά και ξανά.

Ήρθε όμως η πανδημία του κορωνοΐου, με τους κινδύνους και τις απαγορεύσεις της, και έκανε τα δύο αυτά στρατόπεδα να ενωθούν.

Γιατί παρά τις βαθιές διαφορές τους αυτό που για όλους μας είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι ότι Πάσχα χωρίς ταξίδι δεν είναι Πάσχα.

Και ως γνωστόν, όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Μπορούμε για παράδειγμα και το «Πάσχα στο χωριό» να απαγορευθεί λόγω πανδημίας αλλά και το ταξίδι στο χωριό να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η κυβέρνηση (υποτίθεται ότι) απαγόρευσε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, όμως τα διόδια χθες, Μ. Πέμπτη βράδυ, που οδηγούσαν εκτός Αθηνών, πλημμυρήσαν από τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα, που η Τροχαία υποχρεώθηκε να δώσει επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας για να διευκολύνει την έξοδο προς τις πόλεις και τα χωριά της επαρχίας.

Κάποιος κακεντρεχής ίσως να διερωτηθεί: «Πώς είναι δυνατόν να διευκολύνεται μια έξοδος που κατ’ αρχήν απαγορεύθηκε»

Επειδή όμως τις άγιες ημέρες του Πάσχα οφείλουμε να σκεφτόμαστε καλόπιστα, θα του απαντήσουμε ότι η αστυνομία οφείλει να διευκολύνει την έξοδο των προβλεπόμενων εξαιρέσεων.

Με την ίδια καλή πίστη λοιπόν και με βάση τα δικαιολογητικά που έκανε δεκτά η Τροχαία στα διόδια προς επαρχία, θα πρέπει να συμπεράνουμε πως χιλιάδες Αθηναίοι συμπολίτες μας, αν και η μόνιμη κατοικία τους είναι μακριά από την πρωτεύουσα, για κάποιο μυστηριώδη λόγο βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» σε αυτήν λίγο πριν την Ανάσταση, με κίνδυνο να περάσουν το Πάσχα μακριά από το Ε1 και Ε9 σπίτι τους.

Επίσης, εξίσου μυστηριωδώς, σε χιλιάδες Αθηναίους ταυτόχρονα, προέκυψαν σοβαρότατοι λόγοι εργασίας και υγείας που τους αναγκάζει, χρονιάρες μέρες, να φύγουν από την πόλη.

Ως κερασάκι στην τούρτα, και ίσως προς εμψύχωση όσων ξέμειναν στις πόλεις, η ΕΡΤ σήμερα το πρωί παρουσίασε ενημερωτικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Φεύγουν και οι τελευταίοι για το Πάσχα στο χωριό».

Είναι πάντως βέβαιο πως και φέτος το Πάσχα δεν έχασε ίχνος από την ελληνικότητά του.

 

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024