Ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία από απόκρυψη αργά το βράδυ της 21ης Απριλίου έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία στις αρχές, σχετικά με τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες στην οικία του Μένιου Φουρθιώτη.

Εβδομάδα Παθών αποδείχθηκε αυτή που διανύουμε για τον Μένιο Φουρθιώτη: ο πάλαι πότε τηλεπλασιέ και «Μεσσίας» του lifestyle – και ένα φεγγάρι μάνατζερ και καθοδηγητής της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο χώρο του ελληνικού πορνό – βρέθηκε από την πολυτελή του έπαυλη σε ένα κελί στη ΓΑΔΑ με βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία από απόκρυψη αργά το βράδυ της 21ης Απριλίου έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία στις αρχές, σχετικά με τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες στην οικία του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε…

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε, ανέφερε πως «το χτύπημα το έκανε ο Γ.Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε». Ανέφερε τρεις αριθμούς κινητών και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η πληροφορία αυτή, σε συνδυασμό με στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αρχές μετά την επίθεση με Καλάσνικοφ που δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά και τους πυροβολισμούς και την έκρηξη στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή, οδήγησαν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι οι δράστες των επιθέσεων είναι τα ίδια πρόσωπα.

Σκηνοθετημένες οι επιθέσεις

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε τις επιθέσεις εναντίον του για να επανέλθει η αστυνομική φρουρά που είχε αφαιρεθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Μένιος Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία.

Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Έδειξαν ως ηθικό αυτουργό τον Φουρθιώτη

Εκτός από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στους κάλυκες, το γενετικό υλικό που βρέθηκε και τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα μεταξύ των κατηγορουμένων, οι ίδιοι οι φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων, αν και αρνούνται τις κατηγορίες, έδειξαν ως ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη στις επιθέσεις εναντίον της οικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Σ. κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο Γ.Π. να συμμετέχει στην φύλαξη του Φουρθιώτη μαζί του. Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται, απάντησε ότι «για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις».

Ο μαύρος σάκος και οι διαδρομές

Όσον αφορά στην ταύτιση του DNA του στο σάκο, είπε ότι είχε αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι Epsilon και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο όπλο που βρέθηκε στο συνεργείο, είπε ότι ήταν δικό του και το είχε για την ασφάλειά του, ενώ ο τύπος ήταν όπλο κρότου με μοναδική του χρήση τον εκφοβισμό.

Ο έτερος κατηγορούμενος Γ.Π. ανέφερε ότι με τον Φουρθιώτη ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά δούλευε στο κανάλι Epsilon ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις του από και προς το κανάλι που εργαζόταν.

Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στη συνοδεία του Φουρθιώτη από κοινού με τον Γ.Σ. σχεδόν καθημερινά, καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξής του ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει.

Βρες κι άλλα άτομα για τη συνοδεία μου

Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Γ.Π. να του βρει άλλα δύο άτομα για τη συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Επιπλέον ανέφερε ότι την επίμαχη ώρα της 16-04-2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με τον Γ.Σ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη, για διαφορετικό όμως λόγο.

Σχολίασε δε, σχετικά με το μήνυμα που δέχτηκε την 01:55 της 16-4-2021 από τον Φουρθιώτη ότι το περιεχόμενό του ήταν «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr