Μεϊμαράκης: Ιστορικό στοίχημα για την ΕΕ η διάσωση του τουρισμού
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς που άπτονται του τουριστικού κλάδου, όπως ο τομέας των μεταφορών, των προμηθειών, της εστίασης και των μικρομεσαίων παραγωγών
«Η φετινή χρονιά αποτελεί ιστορικό στοίχημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε το καλοκαίρι να μη χαθεί και να αποτελέσει την αφετηρία της ανάκαμψης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Σώματος, στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για τη «διάσωση της τουριστικής περιόδου».
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς που άπτονται του τουριστικού κλάδου, όπως ο τομέας των μεταφορών, των προμηθειών, της εστίασης και των μικρομεσαίων παραγωγών, αφήνοντας, όπως είπε, «μετέωρους χιλιάδες εργαζόμενους» και επεσήμανε τα «σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την απρόσκοπτη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων».
Επιπλέον, σημείωσε ότι για την Ελλάδα και για τις χώρες του Νότου ο τουρισμός αποτελεί τη «μοναδική πηγή εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες» και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη διάσωση των επιχειρήσεων τουρισμού και την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου.
«Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να φτάσουμε όλοι όρθιοι στην επόμενη μέρα, γιατί προγραμματίζουμε για την επόμενη μέρα, αλλά πρέπει να ξέρουμε και πώς θα φτάσουμε σε αυτήν», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε προοπτικές και ευκαιρίες για όλους, με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Η φετινή χρονιά αποτελεί ιστορικό στοίχημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε το φετινό καλοκαίρι να μη χαθεί και να αποτελέσει την αφετηρία της ανάκαμψης. Οφείλουμε, λοιπόν, να δώσουμε συνολική θετική απάντηση στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις του τουρισμού».
- Ο ευρωπαϊσμός της ΝΔ τελειώνει εκεί όπου ξεκινούν τα σκάνδαλά της
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με την Αρμάνι ο Πίτερς και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό» (pic)
- Η Κλέλια Ανδριολάτου δίνει μια «γεύση» από τις backstage στιγμές του Maestro
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια της Hellenic Train – Με λεωφορεία θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Πάνε για… σκούπα οι Λέικερς κόντρα στους Ρόκετς – Μεγάλα «διπλά» για Σπερς και Σέλτικς (vids)
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442