Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε: Το όραμα των δύο κρατών θα θέσει ο Τατάρ στη Γενεύη – Εμείς θα το στηρίξουμε
«Δεν θα ανεχτούμε τη νοοτροπία που προσπαθεί να καταδικάσει την Κύπρο σε αδιέξοδο και προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τουρκοκύπριους με εμπάργκο» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ θα θέσει στην ημερήσια διάταξη της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό το όραμα των δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και η Τουρκία θα το στηρίξει, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν θα ανεχτούμε…»
Στην έναρξη της χθεσινής (Δευτέρα) συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι φιλοξένησε το τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ πριν το υπουργικό συμβούλιο.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας συζητήσαμε την άτυπη συνάντηση 5 συν 1 που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.
»Ο Τατάρ θα φέρει στην ημερήσια διάταξη το όραμα των δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα. Κι εμείς ως Τουρκία θα στηρίξουμε το όραμα αυτό.
»Δεν θα ανεχτούμε τη νοοτροπία που προσπαθεί να καταδικάσει την Κύπρο σε αδιέξοδο και προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τουρκοκύπριους με εμπάργκο.
«Δίπλα στους τουρκοκύπριους αδελφούς μας»
»Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους τουρκοκύπριους αδελφούς μας», είπε ο Ερντογάν.
Ο Ερσίν Τατάρ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από την άφιξή του στην Αγκυρα.
Cenevre öncesi KKTC’den Ankara’ya geçip son değerlendirmeyi yapıyoruz pic.twitter.com/fzG67AYA5H
— Ersin Tatar (@ersinrtatar) April 26, 2021
Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ
- Apple: Επείγουσα προειδοποίηση για κενά ασφαλείας σε iPhone και iPad
- Η Λιθουανία θα δαπανήσει 320 εκατ. ευρώ για το σουηδικό πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας
- Οι καλύτερες στιγμές του 2025 στη Euroleague σε ένα βίντεο (vid)
- Από τα ανοιχτά μπλόκα των αγροτών στα αδιαπέραστα των αστυνομικών
- Κέιτ και Γουίλιαμ, μια ανέκδοτη ανασκόπηση: Οι κρυφές οικογενειακές στιγμές ως αποχαιρετισμός στο 2025 – Νέα αρχή
- O Μασκ οραματίζεται τα ρομπότ αλλά μπορεί να τον προλάβει η Κίνα


