Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Κίνδυνος αστάθειας της οικονομίας λόγω της κρίσης του κοροναϊού

Ινδία: Κίνδυνος αστάθειας της οικονομίας λόγω της κρίσης του κοροναϊού

«Αναμένουμε ότι αυτό μπορεί να επιδεινωθεί, πριν βελτιωθεί» δήλωσε ο Μπρίλιαντ στο Reuters, επικαλούμενος έναν «πραγματικό κίνδυνο» για το ενδεχόμενο αστάθειας της οικονομίας στην Ινδία, με δεδομένες τις δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώνονται

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αστάθειας της οικονομίας στην Ινδία (είναι η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο), ως συνέπεια του ξεσπάσματος-ρεκόρ των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19.

Ο Μάιρον Μπρίλιαντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του αναφερόμενου επιμελητηρίου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα για την επιχειρηματικότητα στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο κίνδυνος παράπλευρων συνεπειών είναι υψηλός με δεδομένο ότι αρκετές αμερικανικές εταιρίες απασχολούν εργαζόμενους στην Ινδία για την υποστήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

«Αναμένουμε ότι αυτό μπορεί να επιδεινωθεί, πριν βελτιωθεί» δήλωσε ο Μπρίλιαντ στο Reuters, επικαλούμενος έναν «πραγματικό κίνδυνο» για το ενδεχόμενο αστάθειας της οικονομίας στην Ινδία, με δεδομένες τις δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώνονται.

«Υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία σχετικά με τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν από μία καταστροφική εξάπλωση του ιού στην Ινδία» εξήγησε ο ίδιος.

Για την ώρα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στην παροχή βοήθειας προς τους Ινδούς.

Το αναφερόμενο επιμελητήριο και οι εκτελεστικοί διευθυντές 40 εταιριών ενεργοποίησαν χθες μία δύναμη δράσης με τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τις ιατρικές προμήθειες πρώτης ανάγκης, το οξυγόνο, αλλά και άλλη βοήθεια, ενώ παρουσιάστηκε μια νέα ιντερνετική πύλη στην οποία οι αμερικανικές εταιρίες θα μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε διάφορα είδη.

Στη σύμπραξη αυτή συμμετέχει και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ινδίας, η Επιχειρηματική Στρογγυλή Τράπεζα, αλλά και το Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ινδίας, σύμφωνα με το ίδιο επιμελητήριο.

Αξιωματούχοι του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και οι εκτελεστικοί διευθυντές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Κουρτ Κάμπελ για να συζητήσουν σε βάθος και εύρος την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ινδία.

Η χώρα είναι τώρα το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας με τα περιστατικά μόλυνσης να έχουν αυξηθεί κατά 352.991 το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από ασθενείς, να έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα οξυγόνου, αλλά και τις διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024