Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fake η «μαύρη» πρωτιά

Fake η «μαύρη» πρωτιά

Πολλά τα fake news...

Η είδηση που είναι της περασμένης Παρασκευής πέρασε στα «ψιλά», στα πολύ «ψιλά» για την ακρίβεια, και μόλις παραθέσω τα σχετικά με αυτή, θα αντιληφθεί ο καθένας το «γιατί». Ενθυμείστε ασφαλώς ότι το κεντρικό αντιπολιτευτικό αφήγημα (ΣΥΡΙΖΑ και υπολοίπων) είναι πως η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους από τον κορωνοϊό σε όλη την Ευρώπη, και πως αυτό οφείλεται – σιγά να μην οφειλόταν – στις «εγκληματικές ευθύνες» του προέδρου Κυριάκου, της κυβέρνησής του, και όσων εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας. Αλλά αυτό που ίσως διέφυγε, ακόμη και από τους επιμελείς αναγνώστες μου, είναι πως ΟΛΟ ΑΥΤΟ, λοιπόν είναι ένα ψέμα. Ψέμα με ουρά. Πάνω στο οποίο έχουν στηθεί στρατηγικές, έχουν επενδυθεί πολιτικές, και έχουν επίσης υποστηριχθεί διχαστικές αντιλήψεις που συντηρούν το κλίμα της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για ένα θέμα, όπως η πανδημία, για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει σύμπνοια και ομοθυμία.

Είναι ακαθόριστο πώς ξεκίνησε αυτό – πέρα από τις λαϊκίστικες κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί συνεχώς και όπως όπως να αποκτήσει ένα αφήγημα με ακροατήριο, μήπως και σταθεί στα πόδια του.

Τα Hoaxes, που είναι κάτι σαν χωροφύλακας του Διαδικτύου για να συλλαμβάνει τους διακινητές fake news, υποστηρίζει, με ενδελεχή έρευνα που διενήργησε επί τη βάσει των επίσημων στοιχείων που διατηρούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οργανισμούς της ΕΕ, ότι όλο αυτό ξεκίνησε με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, την efsyn.gr. Κατά το άρθρο η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τους θανάτους λόγω COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αυτό αποκρύβεται με «στατιστικές αλχημείες». Πρόκειται για fake news, υποστηρίζουν τα ελληνικά Hoaxes, απ’ όποια πλευρά και να το εξετάσεις το θέμα!

Χωρίς αφήγημα

Παρότι τα όμορφα (να τα κάνει ο Θεός…) παραμύθια, όμορφα καίγονται, αυτό δεν έκανε περισσότερο προσεκτικούς, διάφορους διαχειριστές ιστοσελίδων προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους επίσης κράζουν για διασπορά fake news τα ελληνικά Hoaxes. Το κορυφαίο όμως είναι ότι δεν διστάζουν να βγάλουν στη σέντρα και τον «Λεγάμενο», ο οποίος μία ημέρα μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση του lockdown, δήλωσε πομπωδώς, τα ακόλουθα σχετικά (μελετημένος ων επί του κορυφαίου fake news):

«Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου lockdown και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε»!!!

Προφανώς δεν θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από τον «Λεγάμενο». Στριμωγμένος στη γωνία όπου βρίσκεται, καθώς το ένα μετά το άλλο τα αφηγήματά του καταρρέουν (πού είναι άραγε η κορυφαία μάχη για τα «δικαιώματα» του μακελάρη Κουφοντίνα; Τι απέδωσε;), ψάχνει απεγνωσμένα «κάτι» να κρατηθεί. Ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει…

Η αλήθεια

Η ενδελεχής έρευνα όμως που πραγματοποίησαν τα ελληνικά Hoaxes κάνει «με τα κρεμμυδάκια» την περί ης ο λόγος ψευδολογία. Παραθέτω δε ως έχει το συμπέρασμα της έρευνας (την υπογράφει ο κ. Α. Κουτρουμπέλης), το οποίο προσεκτικά, και χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς (είναι ευγενής ο άνθρωπος, προφανώς), αποδομεί εντελώς την επιχειρηματολογία του «Λεγάμενου» και των μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζουν:

«Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στους θανάτους λόγω COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αυτό αποκρύβεται με «στατιστικές αλχημείες», είναι ψευδής. Ολες οι κοινές μετρήσεις θανάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ως «πρωτιά», καταγράφουν τη χώρα μας από την 7η μέχρι και την 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επιπλέον, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, η χρήση στατιστικών μεθόδων είναι απαραίτητη για την ορθή σύγκριση του απολογισμού των νεκρών της πανδημίας μεταξύ χωρών, καθώς παρατηρούνται μεγάλες δημογραφικές διαφορές που καθορίζουν τη θνησιμότητα της πανδημίας».

Δυστυχώς το συμπέρασμα δεν συνοδεύεται από δείκτη αξιοπιστίας, για να διαπιστώσουμε ότι βρίσκεται στο ναδίρ…

Τσιμέντο στην Ακρόπολη

Fake News ΣΥΡΙΖΑ και «Λεγάμενου» part two, όπως θα λέγαμε και στην «εύανδρο Ηπειρο», μέρος δεύτερον ήτοι. Στο πλαίσιο της λυσσαλέας επίθεσης που έχει εξαπολύσει κατά της Λίνας Μενδώνη, της καλύτερης, κατ’ εμέ, υπουργού Πολιτισμού που είχε ποτέ μια κυβέρνηση της ΝουΔου, της καταλογίζεται και η δήθεν… τσιμεντόστρωση της Ακρόπολης. Και διαφωνούν οι επιστήμονες με την τσιμεντόστρωση, και είναι ντροπή για τον Ιερό Βράχο η τσιμεντόστρωση και αίσχος η τσιμεντόστρωση διότι προσβάλλει τα μνημεία, και στον Καιάδα η Μενδώνη που επέτρεψε την τσιμεντόστρωση (λες και δεν αποφάσισε σχετικά το ΚΑΣ, ο φύλαξ-άγγελος των μνημείων μας) – τέτοια, φοβερά και τρομερά. Ενα βήμα, πριν την ταυτίσουν με την επέλαση των αφιονισμένων μοναχών του 5ου μ.Χ. αιώνα, των κάθε λογής βαρβάρων που «επισκέφτηκαν» την Ακρόπολη, και ακόμη, του Μοροζίνη και του λόρδου Ελγιν, είναι. Τέτοιο το μένος. Ως και το ψεύδος.

Και βγαίνει χθες στο «Πρώτο Θέμα» ο κορυφαίος αρχαιολόγος κύριος Μανώλης Κορρές, ο οποίος επί σχεδόν μισό αιώνα αγωνίζεται να συντηρηθούν τα μνημεία της Ακρόπολης, και τι λέει; Οτι δεν υπάρχει τίποτε το οποίο να συνιστά ανοσιούργημα στην Ακρόπολη, διότι «το σκυρόδεμα είναι ο πιο φυσικός συγγενής του φυσικού βράχου»!

Μήπως ο «Λεγάμενος» να αποδεχτεί την πρόταση της Μενδώνη, για μια ξενάγηση στην Ακρόπολη από τον κ. Κορρέ, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει, ώστε να μην ξαναβουτήξει πάλι, τουλάχιστον επ’ αυτού, στο έλος με τα fake news; Ευκαιρία είναι…

Καναλάρχης Στουρνάρας

Fake News part three, ήτοι μέρος τρίτον, και τελευταίον (επί του παρόντος). Προανακριτική. Κατάθεση Τόμπρα (παλιού γνωρίμου και της στήλης, με μια μήνυση, και μια αγωγή, απορριφθείσες και οι δύο ως απαράδεκτες, τουτέστιν Τόμπρας – ΣΤΙΓΜΑ 0-2). Ο τύπος αναπτύσσει κατά την κατάθεσή του (την περασμένη Τρίτη) τη θεωρία ότι ο Καλογρίτσας είχε ή έχει σχέση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ερωτάται πόθεν προκύπτει αυτό, και απαντάει (στον Ν. Καραθανασόπουλο, του ΚΚΕ) τα ακόλουθα, υπέροχα: ότι το 1989, που δημιουργήθηκε ο ΑΝΤ1, είχε τέσσερις μετόχους, από 25% ο καθένας. Αυτοί οι τέσσερις ήταν ο Κυριακού, ο Βουδούρης, ο Καλογρίτσας και ο… Στουρνάρας!!!

Τρελαίνεται το σύμπαν στην Προανακριτική, με τον… καναλάρχη Στουρνάρα, και ο τύπος συνεχίζει, ακάθεκτος: «Οπως καταλαβαίνετε και τότε τα κανάλια με «μπροστινούς» γίνονταν. Καταλάβατε τι σας λέω; Γιατί και τότε οι μετοχές έπρεπε να είναι «σπασμένες» και τα κανάλια ήταν «σπασμένα» στα τέσσερα και οι μέτοχοι ήταν τέσσερις»!!!

Προσέξτε τώρα, τη συνέχεια: το μαθαίνω, παίρνω τηλέφωνο τον Στουρνάρα, τον ρωτώ, τρελαίνεται και αυτός με τη σειρά του. «Εγώ; Πο-τέ», μου απαντάει. Και – εδώ είναι το καλύτερο – μου αποκαλύπτει ότι ξεκινάει άμεσα νομική διαδικασία για την ανάκτηση του πλήρους αποσπάσματος των όσων είπε εις βάρος του ο περί ου ο λόγος Τόμπρας, προκειμένου να προσφύγει με μήνυση και αγωγή στη Δικαιοσύνη!

Ωχχχχ…

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024