Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είστε 40-49; Ας προσέχατε!

Είστε 40-49; Ας προσέχατε!

Ο εμβολιασμός και η πλτφόρμα

Στην αρχή, αισθάνθηκα μια περίεργη απογοήτευση.

Η πλατφόρμα, emvolio.gr, δεν μου έδινε σημασία αν και είχα πληκτρολογήσει όλα τα απαραίτητα σωστά. ΑΜΚΑ και  ΑΦΜ, είχα δηλαδή γράψει με δύο κωδικούς όσα χρειάζεται κάποιος να ξέρει για μένα, για να με εκτιμήσει, για να του κάνω καλή εντύπωση. Πληρώνω φόρους, ασφαλιστικές εισφορές με τις οποίες θα είχα χτίσει σπίτι .

«Εργαζόμενο ,ώριμο κορίτσι είμαι  αγαπητή μου πλατφόρμα, δες αν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο κι από μένα ο τι θες,» ήθελα να μπορούσα να γράψω , όμως στη περιοχή ενστάσεων, δεν χώραγε το κουτάκι όσα ήθελα να διατυπώσω με παράπονο.

Άραγε να υπάρχουν μέρες όπου  κάθεται ο ίδιος ο Πιερρακάκης και δέχεται τις αιτήσεις στο emvolio.gr; ‘Όπως τότε, που ο Σημίτης είχε πάει στα εγκαίνια και  έκανε τον τηλεφωνητή  που έκλεινε τα πρώτα τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς του ΙΚΑ στην ιστορία της Ελλάδος .

Όσο και να πάταγα enter όμως , ελπίζοντας πως το αίτημα  για να εμβολιαστώ νωρίτερα θα γινόταν δεκτό, λόγω της επιμονής μου,  η  πλατφόρμα λες και είχε προσωπικότητα αδιάβλητη και ήξερε πως βιάζομαι να παρακάμψω τους άλλους , μου απαντούσε αρνητικά.

Είναι δυνατόν σκέφτηκα;

Ένα τυπογραφικό λάθος νωρίτερα, μου είχε δώσει ελπίδες , καθώς ευθυνόταν για τίτλο είδησης σύμφωνα με την οποία θα άνοιγαν  οι εμβολιασμοί για τους 30 μέχρι 49, όχι μόνο για τους 30-39 δηλαδή, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα .

«Θα το ξανασκέφτηκαν», υπέθεσα και θα αποφάσισαν να μην μας πηδήξουν τελικά για να εμβολιάσουν τους νεότερους. Αυτό μάλιστα. Ήταν σωστό καθώς  με έβαζε στην ίδια λίστα με τους νεότερους, με τους χρήσιμους, με τους υγιείς !

Ένας ωστόσο πολύ νεότερος συνάδελφος μου ανακοίνωσε τα μαύρα μαντάτα κατάμουτρα: «Όχι, παιδί μου! Λάθος είναι το 30-49.Για τους  μέχρι 39 ετών  θα ανοίξουν κατ’ εξαίρεση  πρώτα την πλατφόρμα, εσείς λίγες μέρες μετά.»

«Ποιοι εμείς;», σκέφτηκα να φωνάξω με όλη τη δύναμη των μεσόκοπων  πνευμονιών μου. «Εμείς» , είμαστε δυστυχώς «εμείς»!

Οι ενδιάμεσοι. Οι μονίμως καταπιεσμένοι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα , καθώς  αποτελούμε σε μεγάλους αριθμούς τη μεσαία τάξη που γονάτισε , τους μεσήλικες με την ψυχολογική κρίση ταυτότητας ,με τα οικονομικά βάρη , με τα παιδιά και τα σκυλιά, με τις αποφάσεις που πήραμε όταν τα πράγματα ήταν καλύτερα και τις υποχρεώσεις στις οποίες  ήμασταν σίγουροι πως θα μπορούμε να ανταποκριθούμε εύκολα, διότι η καριέρα μας, νομίζαμε οι υπεραισιόδοξοι βλάκες, ήταν σε σταθερή και ανοδική πορεία. Για εμάς όμως θα ανοίξει «λίγο αργότερο εμβολιασμός» …

Κρίμα. Φαντάζομαι πρόκειται για απόφαση βασισμένη στη λογική, όμως υπάρχουν πιο λογικοί πολίτες από τους 40-49 ή εγώ τα βλέπω έτσι τα πράγματα;

Δεν ξέρω πολλούς 40αρηδες αρνητές , μήπως όμως δεν είναι χαρακτηριστικό δείγμα οι γνωστοί μου ; Δεν ξέρω ούτε αν υπάρχουν επίσημες έρευνες για το πως αποδέχονται τον εμβολιασμό, όμως διχως αμφιβολία   στο 40-49 , ξέρεις  πως χρειάζεσαι  το εμβόλιο περισσότερο από όλους γιατί  δεν είσαι συνταξιούχος, ούτε μεγάλος  αλλά ούτε και νέος οργανισμός.

Δεν ξέρω, επίσης, πολλούς σαραντάρηδες που να μην κατάλαβαν τα μέτρα, να βρίζουν την κυβέρνηση ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης  ,δεν ξέρω συνομήλικους μου  να έχουν κουραστεί τόσο που να θέλουν να πάνε στα κορονοπάρτι για να χορέψουν τσιφτετέλι στις ξένες  πυλωτές- ας ήταν  55χρονος ο dj στο πάρτι της νεολαίας ,εμείς οι 40-49, έχουμε δουλειές πιο προσγειωμένες .

Ηλικιακά το να είσαι 40-49 είναι άχαρη ηλικία,  σαν περίεργη εφηβεία στην οποία ,  ο «νέος» παύει να βλέπει τον εαυτό του μικρό γιατί χάνει την φρεσκάδα και την εκρηκτικότητα του αλλά συνάμα δεν τον πιστεύει και κανείς όταν παίρνει το ύφος σοφού γέροντα .Είναι τόσο περίεργο να είσαι 40-49 το 2021, που φοβάμαι μη μείνουμε μικρομέγαλοι για πάντα, μην είμαστε καταραμένοι τελικά να μην περάσουμε καμιά ηλικία με τα καλά της .Μη μας βάλουν να σκάβουμε στα 70 και κλείσουν όλα τα γηροκομεία όταν γίνουμε 80.

Είμαστε βέβαια παρά τις ατυχίες μας , το «γκρουπ που  ανέχεται καλύτερα τα lockdown κι ας τρέμει πως μπορεί να χάσει εργασιακά την σειρά της . Όλα αυτά που χτίζεις με σκληρή δουλειά από τα 30 μέχρι τα 39, υποτίθεται πως απολαμβάνεις στα 40-49 όταν οι άλλοι αρχίζουν να αναγνωρίζουν την εμπειρία σου , τις γνώσεις σου. Το lockdown όμως τα διέλυσε όλα αυτά. Ενισχυθήκαν, οι κλίκες ,οι κολλητοί των κολλητών και ειδικά  για τις εργαζόμενες  γυναίκες  40-49 που απομακρύνθηκαν λόγω μέτρων από την εργασία  τους, αλλά είναι δύσκολο να αρχίσουν από το μηδέν,  χρειάζεται ένα ξεχωριστό είδος restart, ειδική προστασία  όλοι και όλες το ξέρουμε, τρώμε τα νύχια μας ενώ  μετράμε καρδιακές αρρυθμίες από το στρες εδώ και ένα χρόνο ,τις θρομβώσεις  του Astra Zeneca θα φοβηθούμε;

Για αυτό και ήθελα να σιγουρευτώ και μπήκα στην πλατφόρμα πριν να ανοίξει, μπορεί να υπήρχε κανένα κενό, κανένα εμβόλιο κινέζικό, κανένα που να το είχαν αφήσει έξω από το ψυγείο και να μην το ήθελε κανείς, μόνο έτσι μπορεί  να με άρπαζε από τα μαλλιά το σύστημα και να μου το έγραφε: «Έχουμε ένα ληγμένο, πειραματικό πιθανώς επικίνδυνο εμβολιο, ειδικά  για εσάς κυρία Νέγκα», όμως πού τέτοια τύχη;

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024